La Capella del Carme i l’Espai del Peix fan accessibles els seus audiovisuals a les persones sordes

L’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós ha fet possible l’accessibilitat de les persones sordes als audiovisuals que donen la introducció, amb imatges i so, als equipaments de la Capella del Carme i l’Espai del Peix, que son coordinats i gestionats pel Museu de la Pesca.

Amb aquest objectiu s’han ubicat subtítols a la pantalla, així com la imatge d’una intèrpret la qual transmet la informació i continguts d’aquest audiovisual mitjançant la llengua de signes. El projecte s’ha dut a terme amb la participació d’empreses especialitzades, hi ha tingut un cost global d’uns 1.700 euros.

Amb aquestes accions l’Ajuntament de Palamós i el Museu de la Pesca treballa per assolir el dret d’igualtat d’oportunitats, i la no discriminació entre les persones que pateixen algun tipus de discapacitat sensorial i la resta de la societat, per tal de garantir que aquests equipaments culturals estiguin preparats per al gaudi de tota la ciutadania, sense cap excepció.

Aquest sistema ja fa temps que també es va incorporar a l’audiovisual introductori del Museu de la Pesca.

Els audiovisuals tenen una durada de 8 minuts cadascun i s’ofereixen al públic en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

A la capella del Carme i sota el títol “Jo, el paisatge” aquest video presenta al visitant la història de la vila a través del paisatge, com un bé natural i cultural més.

A l’Espai del Peix, la cultura del peix al territori és el fil argumental d’un audiovisual on es parla també del consum i del paper del peix en la gastronomia de la societat com un fet diferencial i cultural des de l’antiguitat i fins als nostres dies.

La Capella del Carme d’entrada gratuïta es pot visitar tot l’any els divendres i dissabtes de 17 a 20 h i els diumenges i festius d’11 a 14 h. Aquest equipament és també la seu de l’Espai d’Art Ezequiel Torroella.

L’Espai del Peix s’accedeix a través de les diferents activitats que s’hi desenvolupen, visites guiades a la subhasta del peix en directe tots els divendres no festius per la tarda, tallers de cuina dissabtes pel matí, show-cookings divendres i dissabtes al vespre i visites guiades sobre el peix blau o la gamba de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp