La capella del Carme presenta l’exposició “Joaquim Comes. El color de l’emoció”

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós inaugurarà el proper dimarts 5 de desembre, a les 19 h, l’exposició “Joaquim Comes. El color de l’emoció”.

Aquesta mostra es podrà veure, amb accés gratuït, a l’espai artístic i patrimonial de la capella del Carme (c/ Mossèn Miquel Costa, 25), del 6 de desembre al 25 de febrer, els divendres i dissabtes de 17 a 20 h, i els diumenges i festius d’11 a 14 h.

L’exposició de Joaquim Comes inclou vuit olis de gran format, dues aquarel·les, un pastel, un collage i un dibuix. Totes aquestes obres han estat creades expressament per aquesta exposició i mostren el pintor més genuí, l’amant del color, el representant de l’emoció, l’essència de Joaquim Comes plasmada sobre teles i papers. Aquesta àmplia varietat pictòrica apropa l’espectador a la figura de l’artista local Joaquim Comes, esdevenint una eina pedagògica per donar a conèixer al visitant l’art de la pintura, les seves tècniques i el significat del color.

Visites guiades

A més, l’exposició inclou també tres visites guiades gratuïtes per al públic en general, que es duran a terme els dissabtes 16 de desembre i 13 de gener a les 19 h, i el diumenge 11 de febrer a les 12 h. Per poder assistir a aquestes  visites guiades, és imprescindible reservar la localitat al web del Teatre La Gorga (www.lagorga.cat).

A banda d’aquestes visites adreçades al públic en general, també s’oferiran visites pedagògiques per als alumnes de 3r a 6è de primària de les escoles del municipi, en el marc del programa Fem Arrels, que fa gairebé 25 anys que organitza l’Ajuntament de Palamós amb l’objectiu d’apropar tot el llegat patrimonial de Palamós, tant el cultural com el natural, a la comunitat educativa de la vila, fomentant el coneixement global del municipi.

L’exposició “Joaquim Comes. El color de l’emoció”, ha estat ideada per l’Àrea de Cultura i el mateix Joaquim Comes, i ha estat comissariada per Anna Pou van den Bossche, professora a la Universitat Internacional de Catalunya, directora artística del Centre d’Arts Digitals Ideal, i fundadora de l’escola en línia artperatothom.

Joaquim Comes (Palamós, 1948)

L’artista Joaquim Comes s’inicia en la pintura al costat de Francesc Vidal Palmada, fundador de l’Escola de Palamós. Aquesta es caracteritza per les marines al plein-air, que influencien la seva obra.

Es forma a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Barcelona mentre fa viatges d’estudi per Europa i es gradua en Disseny d’Arquitectura d’Interiors i en Disseny Gràfic. Treballa per a Tramontan, empresa de mobles i objectes d’art que disposa d’una mítica galeria d’art a Palamós.

Més endavant s’estableix pel seu compte i es dedica a la pintura i al disseny, les seves dues grans passions. De tarannà obert, experimenta amb tota mena de tècniques i formats, i ha estat guardonat tant en certàmens nacionals com internacionals.

Les seves marines i vistes de Palamós, que resulten clau dins el paisatgisme contemporani, són exposades arreu d’Espanya i gran part d’Europa.

Principals premis

– 1r premi “Certamen Juvenil d’Art”, Barcelona 1970

– 1r premi “Medalla d’Or Vila de Palamós” Dibuix, 1970; Oli, 1974 i 1990 i Aquarel·la 1975

– 1 Premi Altres Procediments i Aquarel·la, Tossa de Mar 1970

– 1r premi Aquarel·la “Grand Prix des Arts Plastics du Val d’Or”, França 1974

– Premi d’Honor “Palma d’Or Vila de Palamós”, 1977

– Premi Especial Olis “Direcció General de les Belles Arts”, Tossa de Mar 1980

– 1r premi Olis “Les Escaldes”, Andorra 1983

– Premi “Banc Hispà Americà. Concurs de Pintura Ràpida”, Girona 1990

– 1r premi Olis “Vila de Mieres”, 1990

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp