La Càtedra d’Estudis Marítims, a Palamós, organitza dissabte una jornada tècnica per debatre l’actualitat i el futur de l’activitat del pescaturisme a Catalunya

El proper dissabte 9 de novembre, la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona–Ajuntament de Palamós) amb la col•laboració de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, organitza una Jornada tècnica sobre l’activitat del pescaturisme, adreçada especialment als professionals de la mar i també al públic en general i amb inscripció totalment gratuïta.

Aquesta jornada tècnica, que es realitzarà a la Casa del Mar de Palamós (pl. de La Catifa) de 9.30 a 13.30 h, comptarà amb la participació de representants de l’administració, experts en el sector turístic i cultural i diferents promotors d’iniciatives de pescaturisme de tota Catalunya.

L’objectiu de la jornada és conèixer l’estat actual i les possibles vies de futur del pescaturisme com a eina de millora econòmica, plataforma de promoció i valorització del sector pesquer i els seus productes cap a la societat.

La publicació del decret 87/2012 de 31 de juliol sobre pescaturisme i el turisme pesquer i aqüícola en aigües marítimes i continentals de Catalunya, ha donat la possibilitat a les empreses pesqueres a diversificar i complementar els ingressos amb l’oferta d’activitats de caràcter turístic, educatiu i cultural.

Un any després de l’aprovació d’aquest decret, i de l’aparició de diferents projectes al llarg del litoral català, aquesta jornada tècnica permetrà la reflexió i el debat sobre l’activitat del pescaturisme a Catalunya, on s’analitzaran els condicionants legals i tècnics, l’impacte, els reptes econòmics i les diferents solucions adoptades pel sector pesquer per al desenvolupament de l’activitat.

La inauguració de la Jornada serà a càrrec de l’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés, i la subdirectora general de coordinació de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, Àngela Seira.

Pescaturisme el 2014 a Palamós
La Confraria de Pescadors de Palamós té previst iniciar l’activitat de pescaturisme a la vila, en el decurs del proper any 2014.

Durant aquest any s’han fet els tràmits i les adequacions tècniques necessàries a les barques participants, per tal de garantir la seguretat del passatge. Aquesta preparació tècnica i la tramitació de permisos es preveu enllestir durant els propers mesos per tal de poder posar en marxa definitivament aquest projecte a Palamós abans de l’estiu de 2014.

L’activitat al port pesquer palamosí comptarà amb la participació del Museu de la Pesca que es responsabilitzarà de la creació i comercialització dels paquets turístics d’aquesta proposta.

Les barques participants seran bàsicament les d’arrossegament i les artesanals, proposant des de jornades de pesca completes amb dinar a bord, al seguiment d’una barca de pesca amb una altra embarcació.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat