La Colla Gegantera i els Grallers de Palamós obren aquest mes de febrer un Curs de portadors de gegants i un Curs d’iniciació a la gralla

L’Associació Cultural Colla Gegantera i els Grallers de Palamós organitzen un Curs de portadors de gegants i un Curs d’iniciació a la gralla, fomentant les tradicions culturals i musicals catalanes.

Els cursos
El Curs de portadors de gegants permetrà obtenir coneixements en l’art de portar i fer ballar els gegants. Aquesta activitat, totalment gratuïta, tindrà lloc el segon divendres de cada mes.

Pel que fa al Curs d’iniciació a la gralla, va destinat a persones majors de 12 anys amb l’objectiu que els alumnes participants puguin formar part del grup de Grallers de Palamós durant la Festa Major d’enguany. El preu d’aquesta activitat és de 25€, que inclouen un total de 10 sessions i material divers.

Les persones interessades a poder participar en aquests cursos cal que facin la seva inscripció posant-se en contacte al correu electrònic: info@elmonperunforat.org, o bé al telèfon: 617 554 675.

127 anys de tradició gegantera a Palamós
La tradició gegantera a Palamós data de fa prop de 127 anys. La primera constància que es té de la tradició gegantera a Palamós és la fotografia de la inauguració del Tren Petit el 23 de març de 1887.

D’ençà aquell moment es van fer diverses parelles de gegants però l’any 1974 es presenten la parella i els capgrossos actuals. Amb la creació de la Colla Gegantera de Palamós l’any 1989, els gralles i gegants de Palamós comencen a participar en molts d’actes arreu del territori, destacant l’any 1994 quan el municipi de Palamós es va convertir en la 10a Ciutat Gegantera de Catalunya.

Actualment, la vila compta amb tres parelles diferents de gegants que representen els reis fundadors de la vila: Pere II El Gran i Constança de Sicília.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat