La companyia de dansa CobosMika estrena a La Gorga l’espectacle “Midsummer night’s dream”, dins la programació d’arts escèniques i música per a escolars

El teatre La Gorga va programar ahir dimecres l’estrena de l’espectacle de dansa “Midsummer night’s dream”, que ha creat la companyia palamosina resident al Teatre La Gorga, CobosMika Company.

Aquesta estrena s’ha inclòs dins la mostra d’espectacles de dansa que s’han programat amb motiu de la 25a edició de la campanya d’arts escèniques i música per a escolars, corresponent al curs 2022-2023, que organitza l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós conjuntament amb totes les escoles de primària del municipi, i que s’allargarà fins al mes de maig.

La coreografia d’aquest espectacle es va representar davant els alumnes del Cicle Superior de primària de les escoles de Palamós, assistents a la sessió programada ahir a La Gorga.

Aquest espectacle compta amb la direcció artística de la coreògrafa palamosina Olga Cobos, i la de l’actor i dramaturg, també palamosí, Jorge Fuentes. Amb la participació de quatre ballarines damunt l’escenari es va apropar als joves espectadors una història única que combina l’humor, la fantasia i el romanç. La màgia d’una comèdia clàssica de William Shakespeare i la coreografia més contemporània de CobosMika Company, s’han unit en aquesta proposta en una combinació perfecta per fer gaudir al públic d’una experiència escènica completa.

“Midsummer night’s dream” dream” enllaça el món màgic de fades i follets, amb el món dels humans mitjançant temàtiques universals com l’amor, la llibertat, els somnis, les normes socials o la família. Al contrari que Shakespeare, que només treballava amb homes a les seves obres de teatre, que interpretaven els papers tant d’home com de dona, la companyia CobosMika presenta aquesta peça amb intèrprets femenines, on quatre ballarines assumeixen els rols dels diferents protagonistes.

Campanya d’arts escèniques i música per a escolars
La campanya d’arts escèniques i música per a escolars a Palamós s’estructura en tres sessions, que coincideixen amb els tres trimestres del curs educatiu.

Mitjançant aquest projecte cultural i educatiu, s’ofereix espectacles en viu de diferents gèneres: teatre de text, audicions musicals i dansa. Un total de 1.700 alumnes de primària de Palamós i també de Vall-llobrega, participen de les sessions programades dins aquesta campanya.

La programació es va iniciar el passat mes de novembre amb la realització de la primera sessió, dedicada al teatre de text. Continua ara aquest mes de gener amb les funcions de dansa i arts en moviment, i finalitzarà el mes de maig amb els espectacles de música en viu.

A cada convocatòria trimestral que es fa a les escoles, s’adjunten els dossiers pedagògics de les companyies participants i els links dels espectacles per tal que des dels centres educatius es treballi l’activitat amb els alumnes abans i també després d’assistir als espectacles programats, i així treure el màxim profit de cada experiència.

La programació de la campanya d’arts escèniques i música per a escolars, és finançada per l’Ajuntament de Palamós amb el suport de la Direcció General de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Cultura

30/01/2024

Relacionades per entitat