La conferència ‘L’astronomia i el mar’, a càrrec de l’astrofísic Pere Planesas, enceta dissabte el curs acadèmic 2017-2018 de la Càtedra d’Estudis Marítims

Aquest dissabte 28 d’octubre, a les set de la tarda al Museu de la Pesca (moll pesquer s/n), la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós) celebra la tradicional lliçó inaugural del nou curs 2017-2018. Enguany la conferència inicial l’impartirà el Doctor en Física per la Universitat de Barcelona i Membre del Observatorio Astronómico Nacional, Pere Planesas.

‘L’astronomia i el mar’
La conferència, sota el títol ‘L’astronomia i el mar’, se centrarà en l’astronomia i l’observació dels estels com una eina imprescindible per a la navegació, ja des que els primers mariners van endinsar-se en els oceans.

El Dr. Planesas, amb una llarga experiència en el camp de l’astronomia, l’astrofísica i la divulgació científica, repassarà aquesta històrica relació i subratllarà com ambdues disciplines – l’astronomia i la navegació – es van enriquir mútuament.

Aquesta lliçó inaugural és oberta a tota la ciutadania i permetrà als assistents a l’acte entendre i conèixer la relació d’aquestes dues disciplines.

Disset anys de Càtedra
Aquest any la Càtedra d’Estudis Marítims celebra el seu dissetè curs acadèmic des que l’any 2000 es va crear a Palamós com una extensió de la Universitat de Girona al territori per fomentar i divulgar la recerca.

En aquestes conferències inaugurals hi han participat científics d’orígens i disciplines molt variades, tot constatant l’interès de la Càtedra per abordar la realitat del litoral des de diferents perspectives: biologia, ecologia, tecnologia, economia, geografia, història, filologia o gastronomia.

La tasca científica de la Càtedra d’Estudis Marítims, dirigida pel professor d’Antropologia Social i Cultural de la Universitat de Girona Dr. Joan Lluís Alegret, i coordinada pel director del Museu de la Pesca Miquel Martí, va ser reconeguda el 2012 amb la “Gamba d’Or” atorgada per l’Associació de Restaurants de la Badia El Plat Blau, i la distinció de Confrare d’Honor atorgada el 2013 al seu director Joan Lluís Alegret per la Confraria de Pescadors de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp