La consellera de Cultura inaugura la nova Sala Petita del Centre Cultural La Gorga

Avui dissabte 4 de desembre ha tingut lloc l’acte d’inauguració de la nova Sala Petita del Centre Cultural La Gorga, ubicada en el primer pis d’aquest emblemàtic equipament cultural del municipi.

La inauguració d’aquest espai escènic s’ha iniciat a les 18:30 h, i ha estat presidit per la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga.

La Sala Petita esdevé un nou àmbit de petit format no convencional, per a l’exhibició d’arts escèniques i música. Està dotada tècnicament d’un truss motoritzat que conté llum i so per a poder treballar a les quatre bandes la sala. Té un aforament màxim de cent persones i disposa de wifi i climatització.

El projecte de reestructuració del que fins ara era l’Espai d’Entitats ve donat per la necessitat sorgida en els darrers temps de poder disposar al municipi d’una sala per a poder presentar espectacles de proximitat. Es tracta d’un espai versàtil que donarà cabuda a noves propostes però mantenint els usos que ja tenia, per optimitzar-ne al màxim l’ús.

És per això que a la franja de tardes i vespres es podran continuar fent els assajos que es venien realitzant per part de les entitats amb seu a l’edifici, i a les franges lliures es destinarà a la resta de col·lectius que ho sol·licitin. Els matins hi haurà activitats relacionades amb residències de creació i els caps de setmana espectacles oberts al públic.

Per a l’acte d’inauguració s’ha convidat especialment, i a causa de la limitació d’aforament (100 persones), als representants d’entitats culturals del municipi i altres associacions palamosines.

L’Àrea de Cultura ja ha programat activitat escènica per a la Sala Petita de La Gorga i, per a 2022 ja hi ha previstes diverses propostes: el monòleg Estigmes amb Concha Milla, el dissabte 22 de gener dins el programa Maternitats, impulsat pel Servei d’Igualtat i el Departament de Joventut.

Posteriorment el dissabte 12 de febrer es representarà Elda & Daniel amb MeriYanes Produccions i David Planas; i diumenge 13 de març, La rateta Martina i el ratolí Serafí de la Cia. Deliri Teatre de titelles de proximitat, recomanat per a públic de 3 a 7 anys.

L’adquisició d’entrades de les propostes que es presentin a la Sala Petita, seguiran la mateixa dinàmica que al teatre, i es podran retirar des del web www.lagorga.cat.

25è aniversari del Centre Cultural La Gorga
L’acte de posada en marxa de la nova sala té lloc dins l’any de celebració del 25è aniversari de la remodelació de l’edifici com a Centre Cultural La Gorga, un procés que va tenir lloc l’any 1996.

Tot i això l’edifici va ser inaugurat l’any 1899, fou bastit per la Sociedad Recreativa Centro Económico o La Gorga, integrada per obrers de la indústria del suro, i al llarg de la seva dilatada història ha passat de mans privades a publiques, però sempre ha estat un equipament cultural.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat