La consellera de Territori, Ester Capella, visita les obres de la futura estació d’autobusos de Palamós

La consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella, ha visitat aquest migdia (14/06/24) les obres de la futura estació d’autobusos de Palamós, situada a la prolongació del carrer d’Enric Vincke.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha acompanyat a la consellera a la visita fent un recorregut pels espais que acolliran els diversos serveis de l’estació. L’arquitecte i els tècnics responsables els han explicat l’estat actual de les obres i els han mostrat els plànols del projecte.

El passat mes de març, el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya va iniciar les obres de construcci de la nova estació d’autobusos a Palamós, que comportarà una inversió de 2,8 MEUR. Aquesta actuació millorarà la capacitat i comoditat del trànsit de les línies interurbanes de la demarcació de Girona i de la comarca del Baix Empordà, i molt particularment, la circulació per l’interior del municipi de Palamós. A més, la nova estació, que entrarà en servei la tardor que ve, i el seu conjunt actuaran com element catalitzador d’una nova configuració urbana del sector. Aquesta obra compta amb finançament del fons europeu Next Generation.

La nova estació d’autobusos de Palamós s’està construint a la prolongació del carrer d’Enric Vincke i ocuparà una superfície total d’uns 4.000 m2, disposarà d’una platja de 7 andanes per als autobusos en semibateria i també comptarà amb un espai de parada ràpida i una zona d’estacionament d’autobusos en fila davant de les andanes. L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera, zona de vending i taquilles de venda de bitllets. Tot el conjunt està dissenyat per a permetre la modulació dels espais. Es preveu que la nova estació registri més de 243.000 viatgers anualment.

L’Ajuntament de Palamós ha modificat el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) amb l’objectiu d’obtenir els terrenys necessaris per a la construcció d’aquest equipament, cercant aquells que millor s’adaptessin a les necessitats del municipi i del servei. Aquesta modificació també va incloure el sistema viari necessari per al funcionament de la nova estació. L’Ajuntament va acordar la transmissió de la titularitat dels terrenys, en favor de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de destinar-los a la construcció d’una estació d’autobusos. L’empresa pública CIMALSA gestionarà la nova estació.

La consellera de Territori, Ester Capella, ha aprofitat la visita a Palamós per signar el llibre d’honor de la vila a la Sala Noble de l’ajuntament, acompanyada de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; les regidores Maria Puig i Núria Botellé, i el regidor Eduard Riera.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Urbanisme i Via Pública

21/06/2024

Relacionades per entitat