La consellera d’Ensenyament de la Generalitat inaugura el nou edifici de l’escola Vila-romà, a Palamós

Avui dissabte 23 de novembre, la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, ha inaugurat el nou edifici de primària de l’escola Vila-romà, acompanyada per l’alcaldessa de Palamós, la directora del centre i la presidenta de l’AMPA del col•legi. Aquest acte, obert a tot el municipi, s’ha iniciat a les 11.30 h, hi ha comptat amb la participació del claustre de l’escola, dels alumnes del centre i de les seves famílies.

Precisament durant la darrera part de la inauguració els escolars del Vila-romà han interpretat diverses cançons per a tot el públic assistent, des del nou escenari que l’edifici de l’escola ha incorporat al gimnàs. A aquesta destacada inauguració pel municipi de Palamós també hi han assistit la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament, membres del consistori palamosí i representants de la comunitat educativa i d’entitats de la vila.

El nou edifici escolar, d’uns 2.500 m2, es va estrenar per part dels prop de 330 alumnes de l’escola el passat mes de setembre, coincidint amb l’inici del curs, i ara té lloc l’acte d’inauguració oficial un cop l’activitat escolar s’ha establert amb tota normalitat en aquest nou equipament.

Un projecte llarg i altament reivindicat al municipi
Aquest projecte, altament reivindicat al municipi, ha permès adequar aquest centre als requeriments d’una escola de dues línies. En aquest sentit ja hi va haver una primera fase (iniciada l’abril del 2007 i acabada l’octubre de 2008) de construcció de l’edifici d’educació infantil. Les obres del nou edifici de primària es van iniciar a mitjans del mes de desembre de 2010. Tot i la previsió inicial de poder enllestir el projecte coincidint amb l’inici del passat curs escolar, problemes econòmics de l’empresa que en aquell moment tenia adjudicada la construcció de l’edifici van fer que finalment renunciés a finalitzar els treballs per la qual cosa la Generalitat es va veure obligada ha adjudicar de nou les fases que havien quedat pendents.

El cost global d’aquestes obres ha superat finalment els quatre milions d’euros que són aportats en la seva totalitat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’Escola d’Adults a l’antic edifici
Amb l’entrada en funcionament de la nova escola Vila-romà, s’ha substituït definitivament l’antic edifici que amb el temps havia quedat obsolet per a les necessitats actuals d’un modern equipament escolar.

L’Ajuntament de Palamós però vol aprofitar el vell edifici de l’escola Vila-romà per tal de no perdre totalment la seva utilitat per a usos formatius, amb l’objectiu d’ubicar-hi l’Escola d’Adults del municipi i els serveis de l’Aula d’Aprenentatge, que depenen de l’Àrea municipal d’Ensenyament, donant continuïtat d’aquesta manera a l’activitat docent que sempre ha tingut aquest equipament.

Amb la proposta d’ubicar l’Escola d’Adults del municipi a l’actual edifici de l’escola Vila-romà es resol el problema de manca d’espai i d’instal•lacions que actualment té l’Aula d’Aprenentatge, sumats a la despesa de lloguer d’aquest equipament situat en un edifici de titularitat privada del carrer de Salvador Albert i Pey.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat