La coral El Progrés és acollida al Monestir de Montserrat en un acte de celebració amb motiu del seu nomenament com a Creu Sant Jordi

El Monestir de Montserrat va acollir, ahir diumenge 5 de novembre, als integrants de la coral El Progrés de Palamós, en un acte de celebració dels 126 anys d’història d’aquesta entitat, que el passat mes d’abril la Generalitat de Catalunya va guardonar amb la prestigiosa Creu de Sant Jordi.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i va consistir en l’assistència dels cantaires de la coral palamosina a la celebració de la Missa Conventual, on la presidenta del cor, Maria Roviralta, va presentar l’entitat palamosina a tots els assistents, i posteriorment, acompanyada de l’alcalde, varen fer respectives ofrenes a la Verge de Montserrat i van ser rebuts pel Pare Abat, Manel Gasch.

Posteriorment a aquesta recepció, la formació coral va accedir a l’exterior de la basílica, concretament a la plaça de Santa Maria, on va interpretar dues peces marineres del seu ampli repertori musical, que van concloure amb el cant dels Segadors.

Creu Sant Jordi

Durant l’any passat la Societat coral El Progrés va commemorar el seu 125è aniversari amb diversos actes commemoratius, que es van arrodonir l’abril passat, amb l’atorgament de la Creu Sant Jordi, amb la qual la Generalitat de Catalunya va reconèixer el treball i la llarga trajectòria de l’entitat cultural degana de Palamós.

Aquesta destacada distinció posa en valor el significatiu paper dins el món del cant coral que ha tingut i té el cor palamosí, així com l’espai de socialització i de creació de xarxes intergeneracionals que ha suposat l’activitat de la coral al llarg de tota la seva dilatada història, ja que és un dels principals actors de dinamització de l’activitat cultural del municipi a través de la música.

La coral el Progrés

La coral el Progrés és actualment la degana de les entitats culturals a Palamós, fundada l’any 1897.

Durant la seva llarga història ha estat dirigida per diferents músics palamosins de gran prestigi com els mestres: Josep Casanovas, Santiago Bañeras, Ramon Casas, Agustí Salvadó, Martí Camós, Amadeu Cuadrado, Lourdes Valls, Kevin Hepworth i Guillem Batllori. Actualment, la direcció és a càrrec de Clàudia Soler.

El cor està format per una trentena de cantaires. La coral El Progrés ofereix repertori molt variat amb cançons tradicionals catalanes i d’altres països, sardanes i també cançons modernes o Gospel.

Aquesta entitat coral palamosina és membre de l’Agrupació Coral de les Comarques de Girona i participa en la roda de concerts de cant coral de la província de Girona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp