La Coral el Progrés és l’escollida per a la realització del pregó de la Festa Major de Palamós 2022, amb motiu del seu 125è aniversari

La Festa Major de Palamós 2022 s’obrirà enguany amb el pregó que realitzaran, les i els cantaires de la La Coral El Progrés, l’entitat cultural degana de Palamós.

L’Ajuntament de Palamós ha volgut que aquest cor palamosí representi el municipi en aquesta obertura del període festiu local, amb motiu de la commemoració enguany del seu 125è aniversari.

L’acte del pregó tindrà lloc el dijous 23 de juny, a les 20 h, al parc del Convent dels Agustins. Habitualment en aquest inici de festa, ja es compta sempre amb les peces musicals d’aquest cor palamosí, juntament amb l’Associació Atlètica Palamós, que apropa la Flama del Canigó, i la Colla Gegantera i Grallers de Palamós, que hi fa diversos balls. Totes aquestes activitats acompanyen la lectura del pregó, però en aquesta ocasió seran els integrants de la coral qui s’encarregarà d’aquesta destacada funció.

La Coral El Progrés organitzarà enguany i amb motiu d’aquest 125è aniversari, un seguit d’actes commemoratius que s’aniran programant durant els propers mesos i fins a final d’any, i que tindran com a principal referent el cant coral.

Dimarts dia 26, inici dels actes commemoratius
L’obertura d’aquesta programació commemorativa tindrà lloc el proper dimarts 26 d’abril, a les 20 h, a la Sala Petita del Teatre La Gorga, on la coral palamosina organitza la conferència-col•loqui “Tot recordant Clavé”, a càrrec del periodista i escriptor Pere Baltà, estudiós de la cultura popular catalana.

Aquest acte es complementarà amb la projecció d’un recull audiovisual sobre l’entitat, i amb tres peces musicals relacionades amb el municipi que interpretarà La Coral El Progrés. L’acte és gratuït, amb places limitades i cal retirar l’entrada al web www.lagorga.cat.

La Coral el Progrés- 125 anys d’història
La Coral el Progrés és actualment la degana de les entitats culturals a Palamós, fundada l’any 1897.

Durant la seva llarga història ha estat dirigida per diferents músics palamosins de gran prestigi com els mestres: Josep Casanovas, Santiago Bañeras, Ramon Casas, Agustí Salvadó, Martí Camós, Amadeu Cuadrado, Lourdes Valls, Kevin Hepworth i Guillem Batllori. Actualment la direcció és a càrrec de Claudia Soler.

El cor està format per una trentena de cantaires. La Coral El Progrés ofereix repertori molt variat amb cançons tradicionals catalanes i d’altres països, sardanes i també cançons modernes o Gospel.

Aquesta entitat coral palamosina és membre de l’Agrupació Coral de les Comarques de Girona i participa en la roda de concerts de cant coral de la província de Girona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp