La Coral El Progrés recull la prestigiosa Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat de Catalunya

La societat Coral El Progrés, entitat cultural degana de Palamós, va ser guardonada aquest dimecres al vespre, amb la prestigiosa Creu de Sant Jordi, atorgada per la Generalitat de Catalunya.

La seva presidenta, Maria Roviralta, va recollir, en mans del president Pere Aragonès, aquest destacat guardó que esdevé un dels màxims reconeixements que fa el Govern de Catalunya a persones i entitats que han esdevingut referents exemplars amb la seva tasca, vocació i compromís.

Des del Govern de la Generalitat s’ha valorat, amb l’atorgament de la Creu de Sant Jordi 2023 a la Coral El Progrés, el significatiu paper dins el món del cant coral que ha tingut i té el cor palamosí, que l’any passat va celebrar el seu 125è aniversari.

També es reconeix l’entitat com l’espai de socialització i de creació de xarxes intergeneracionals que ha suposat l’activitat de la coral al llarg de tota la seva dilatada història, ja que és un dels principals actors de dinamització de l’activitat cultural del municipi a través de la música.

La Coral el Progrés
La Coral el Progrés és actualment la degana de les entitats culturals a Palamós, fundada l’any 1897.

Durant la seva llarga història ha estat dirigida per diferents músics palamosins de gran prestigi com els mestres: Josep Casanovas, Santiago Bañeras, Ramon Casas, Agustí Salvadó, Martí Camós, Amadeu Cuadrado, Lourdes Valls, Kevin Hepworth i Guillem Batllori. Actualment la direcció és a càrrec de Claudia Soler.

El cor està format per una trentena de cantaires. La Coral El Progrés ofereix repertori molt variat amb cançons tradicionals catalanes i d’altres països, sardanes i també cançons modernes o Gospel.

Aquesta entitat coral palamosina és membre de l’Agrupació Coral de les Comarques de Girona i participa en la roda de concerts de cant coral de la província de Girona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat