La cuina de barca esdevé protagonista de l’activitat Mestres dels fogons que tindrà lloc dijous a l’Espai del Peix

El proper dijous 17 de març, a partir de les 17 h, l’Espai del Peix (moll pesquer de Palamós, damunt l’edifici de la llotja) tindrà lloc una nova edició de l’activitat Mestres dels Fogons, que en aquesta ocasió tindrà com a protagonista la cuina de barca, els seus plats i les receptes sorgides dels fogons de les barques de pesca del port palamosí.

La cuina de barca a l’Espai del Peix
En aquesta nova proposta gastronòmica, els cuiners de l’Espai del Peix, experts en la cuina de pescadors, elaboraran en directe, de principi a fi, plats típics de barca, hereus de la tradició popular que va alimentar la gent de mar durant segles.

La cuina marinera és fruit dels àpats que els pescadors elaboraven a bord de les barques mentre feinejaven en mar; una cuina molt condicionada pel medi i les condicions en què es feia, i caracteritzada per la sàvia combinació dels pocs ingredients de què disposaven.

Aquesta és una cuina, que com la defineix l’enogastrònom Jaume Fàbrega, esdevé econòmica, ràpida, saciant, energètica i nutritiva, que aprofita al màxim la cocció i que disposa d’un element fonamental: el peix ben fresc.

Aquesta activitat és d’accés gratuït i oberta a tothom, però amb aforament limitat a la capacitat de l’Espai del Peix.

Mestres dels Fogons
Mestres dels Fogons és una activitat inclosa dins del cicle Memòria Viva que impulsa el Museu de la Pesca amb l’ànim de recuperar i difondre els coneixements, sabers, records i habilitats de la comunitat pesquera de la Costa Brava.

La propera sessió de Mestres dels Fogons serà el pròxim 21 d’abril, sota el títol L’Empordà a taula, productes de proximitat’ i en el marc de l’exposició temporal “Els paisatges a la taula” que es podrà visitar al Museu de la Pesca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat