La dansa serà la protagonista de la tercera i darrera sessió de l’edició d’enguany de la Campanya de Teatre Escolar que s’organitza a Palamós

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i les escoles del municipi organitzen durant aquesta setmana la tercera i darrera sessió de la Campanya de Teatre Escolar corresponent al curs 2012-2013.

Aquesta activitat dirigida a tots els alumnes de les escoles d’infantil, primària i d’educació especial del municipi (de I3 fins a 6è) té com objectiu potenciar els hàbits de participació i consum cultural entre els més joves, apropant-los al món del teatre, així com a altres arts escèniques entre les quals destaquen els espectacles de música, dansa o circ.

La proposta cultural de Teatre Escolar, que ha arribat en aquesta ocasió a la seva setzena edició, es divideix en tres sessions que coincideixen amb els tres trimestres del curs escolar. La primera sessió té lloc durant el mes de novembre, la segona el mes de gener, i la tercera, aquest mes de maig.

Mil nou-cents alumnes coneixeran l’art de la dansa
L’activitat escènica d’aquest tercer trimestre s’ha dedicat exclusivament a la dansa, i precisament el proper dimecres dia 8, el divendres 10 i el dimarts 14, tots els alumnes de les escoles d’infantil i primària del municipi tindran l’oportunitat d’apropar-se a aquest art, amb una programació d’espectacles pensats especialment per a ells.

Durant aquests tres dies i en sessions de matí i tarda, el Teatre La Gorga de Palamós acull més de mil nou-cents alumnes. L’activitat, pedagògica i educativa, es realitza en horari lectiu i és inclosa dins l’activitat escolar.

En aquesta ocasió l’oferta escènica és a càrrec de les companyies de dansa: la Mandarina, CobosMika i Company & Company. Per als alumnes de 1r, 2n i 3r de primària, aquest dimecres s’ha programat l’espectacle de dansa clàssica “Vivaldi dansa” de la companyia Company & Company.

El divendres 10 de maig serà el torn per als alumnes de d’infantil I3, I4. I5, per als quals s’ha preparat l’espectacle de dansa contemporània “La Lola balla” de la companyia La Mandarina.

El darrer espectacle de l’edició d’enguany serà dedicat als joves estudiants de 4t, 5è i 6è de primària, els quals podran gaudir de la proposta “TeDansa l’Espectacle” a càrrec de la companyia de dansa contemporània palamosina, CobosMika.

La programació d’enguany
Durant les tres sessions (tres trimestres) de Teatre Escolar que s’organitzen enguany incloses dins el curs escolar, els joves alumnes palamosins han fet una aproximació a tres àmbits representatius de les arts escèniques.

En la primera sessió realitzada durant el mes de novembre els alumnes participants van conèixer el teatre de text; més tard al gener va ser el teatre musical i les audicions les protagonistes dels diversos espectacles programats i, finalment durant aquesta setmana, la darrera sessió de la Campanya de Teatre Escolar dóna a conèixer als joves alumnes de les escoles de Palamós diversos espectacles de dansa.

A la convocatòria trimestral que es fa a les escoles, s’adjunten els dossiers pedagògics de les companyies participants per tal que des dels centres educatius es treballi l’activitat amb els alumnes abans i també, en ocasions, després de venir a veure l’espectacle.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat