La Diada de Sant Jordi se celebrarà a Palamós amb la programació d’activitats culturals, tradicionals i lúdiques

Com és tradicional la Diada de Sant Jordi a Palamós se centrarà, el proper diumenge, en la realització de la fira de roses i llibres que durant tot el dia s’ubicarà al carrer Major.

De les 10 del matí i fins a les 20 h, diverses parades de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, entitats locals i establiments comercials del municipi, oferiran al públic interessat les tradicionals roses, així com totes les novetats literàries que s’han editat darrerament, entre aquestes, tots els llibres que fan referència al municipi, o que han estat editats per palamosins.

En aquest sentit cal destacar que la fira de roses i llibres també inclourà enguany i a partir de les 10 h a la plaça del Forn, la tradicional Lectura Continuada, que en la seva vuitena edició es dedicarà a l’obra “El pacifista que pretenia volar una discoteca” de l’escriptor palamosí, Joan Gasull. Precisament l’autor d’aquest treball iniciarà l’activitat realitzant la primera de les lectures.

Propostes musicals
En paral•lel a aquesta activitat (10.15 h) però en aquest cas a l’escenari del passeig del Mar, tindrà lloc una animada proposta musical amb la participació de la formació “Fun Blues”, que amenitzarà el lliurament de premis de la XIV edició del Rally Costa Brava Històric.

A les 12 h, i també al passeig del Mar, l’Agrupació Sardanista Costa Brava se suma un any més a les propostes de Sant Jordi organitzant en aquest cas una audició de sardanes amb la cobla Baix Empordà.

Amb la música es tancaran els actes de la festivitat del 23 d’abril a Palamós, en aquest cas amb una ballada a càrrec del grup Meandre inclosa a la proposta Primavera Folk. Aquesta activitat es durà a terme a la plaça de la Roda a partir de les 19 h i és organitzada l’Associació la MarSonada i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós.

Cal destacar també que com és tradicional per Sant Jordi a Palamós, que durant tot el 23 d’abril, tots els Jordis, Jordines i Georgines, tindran l’entrada gratuïta al Museu de la pesca per a ell/ella i un acompanyant.

Activitats prèvies per demà i dissabte
Previ a la Diada de Sant Jordi, demà divendres el Servei d’Arxiu Municipal de Palamós organitzarà a partir de les 18 h, l’acte de lliurament del premi de recerca Vila de Palamós 2016-2017 i la presentació del quadern “Educació i creativitat. Un cas d’estudi: alumnes de diferents èpoques de l’Institut de Palamós”, de la jove estudiant palamosina, Lorena Vilches.

Aquest acte tindrà lloc a la Sala Noble de l’Ajuntament de Palamós i, posteriorment a partir de les 19 h i també a la Casa de la Vila però en aquest cas a la sala d’actes, es durà a terme la tradicional recepció a les entitats i associacions del municipi, que enguany inclourà la inauguració de l’exposició pictòrica del llegat Francesc Galí.

Aquesta mostra organitzada per l’Àrea de Cultura i Patrimoni permetrà conèixer una desena d’obres de diversos estils i autors d’aquest fons artístic, que romandran exposades durant els propers mesos a la sala d’actes.

Revetlla de Sant Jordi a la biblioteca municipal
Dissabte dia 22 d’abril, la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou” serà protagonista de les activitats previstes aquest dia.

A partir de dissabte aquest equipament acollirà una exposició amb els llibres que són principal novetat editorial d’aquests dies, i a partir de les 11 h es durà a terme el lliurament dels premis del 1r Concurs de literatura infantil i juvenil Cler 2017.

Finalment, i com a principal novetat, cal destacar que a les 20 h la biblioteca municipal iniciarà una destacada revetlla que s’incorpora enguany a la programació cultural de la Diada de Sant Jordi a Palamós. Amb el nom de: “Amb veu pròpia” i “Amb veu de Gespa” aquesta proposta planteja un perfecte binomi entre la literatura i el teatre, on autors locals llegiran textos de les seves obres i la formació Gespa Teatre hi participarà fent lectures dramatitzades.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp