La Diada Nacional de Catalunya a Palamós proposa la realització d’una cadena humana conjunta entre tots els participants a aquest acte

Aquest proper dimecres 11 de setembre Palamós celebrarà la Diada Nacional de Catalunya. Enguany aquesta jornada festiva proposa la realització d’una cadena humana conjunta entre tots els participants a aquest acte que tindrà lloc a partir de les 20 h a la plaça de Catalunya.

Amb aquest objectiu els actes institucionals s’iniciaran una hora i mitja més tard del que és habitual a l’espera del retorn dels onze autobusos amb els palamosins i palamosines que participaran a la Via Catalana cap a la Independència.

D’aquesta manera el programa festiu s’iniciarà a les 19.30 h, amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Amoga. A partir de les 20 h, i un cop arribin al municipi els autocars dels participants palamosins a la cadena humana, tindrà lloc la interpretació de la peça El cant dels pobles a càrrec de la Coral el Progrés de Palamós.

Posteriorment es durà a terme la lectura del manifest institucional i conjunt dels grups polítics representats a l’Ajuntament, que es tancarà amb la tradicional ofrena floral unitària del consistori municipal, institucions, entitats, col•lectius i associacions de la vila, al monument dedicat al poema Les Tombes Flamejants de Ventura Gassol, ubicat a la mateixa plaça de Catalunya.

Cadena humana conjunta
Tot seguit es proposarà a tots els assistents, tant els participants a la Via Catalana que siguin a la plaça de Catalunya com les persones que no ho hagin fet, poder-se agafar de les mans fent simbòlicament també a Palamós la cadena humana amb la unió dels catalans i de les diverses sensibilitats, expressant la voluntat de llibertat del poble català a poder decidir el seu futur.

Aquesta cadena humana es farà amb les persones que ho desitgin formant diverses rotllanes a l’interior de la plaça i als carrers adjacents.

L’acte es tancarà amb el cant conjunt d’Els Segadors que interpretarà la Coral el Progrés de Palamós que, com és tradicional, conclou la part més institucional de la Diada Nacional de Catalunya.

Posteriorment i, organitzat per la Colla Gegantera de Palamós, s’iniciarà un ball de gegants i, finalment, es farà la segona part de la ballada de sardanes organitzada per l’Agrupació Sardanista Costa Brava i a càrrec de la cobla Amoga, amb la qual es tancaran els actes populars programats a la plaça Catalunya amb motiu de la festa Nacional de Catalunya.

Els participants palamosins a la Via Catalana
Un total d’onze autocars portaran dimecres els participants palamosins a la cadena humana. La delegació palamosina ha estat assignada a un tram de la carretera nacional 2, a la zona de Vilademuls.

Els autocars de Palamós que portaran gent a la Via Catalana es concentraran el dimecres 11 de setembre a l’aparcament del Nou Estadi Municipal a partir de les 13.30 h, per sortir a les 14 h.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp