La façana de l’Ajuntament de Palamós s’il·lumina de color blau amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme

Palamós s’ha sumat, un any més, a la celebració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que té lloc cada 2 d’abril, amb l’objectiu de poder posar en relleu la necessitat de millorar la qualitat de vida de les persones autistes.

Per tal de fer visible aquesta situació, entitats gironines com la de la Fundació Autisme Mas Casadevall (membre de la Federació Catalana d’Autisme) demanen l’adhesió de les administracions i la ciutadania en general a la campanya que, amb motiu de la celebració d’aquest dia mundial, proposa il·luminar amb llum blava, els edificis emblemàtics de municipis i ciutats.

És per això que ahir dimarts la façana de l’Ajuntament de Palamós va lluir el color blau, sumant-se a aquesta iniciativa que té l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar sobre les necessitats i especificitats de les persones amb autisme i trencar mites i estereotips, avançant en la seva inclusió.

Aquesta data és una gran ocasió per a sensibilitzar al conjunt de la societat i per treballar valors i aspectes tan importants com el respecte, la tolerància, la inclusió i la diversitat, contribuint a promoure el ple exercici dels drets de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

L’Autisme és un trastorn del desenvolupament que implica dificultats en les àrees de la comunicació social recíproca, la conducta repetitiva i/o interessos restringits. Els infants amb TEA poden tenir una intel·ligència molt variable, que va des de nens amb discapacitat intel·lectual a nens amb altes capacitats.

Tot i la major consciència social aconseguida al voltant del TEA, durant els darrers anys a la nostra societat persisteixen molts mites que cal anar trencant, com que els infants amb autisme no es relacionen o que rebutgen el contacte físic.

Els nens amb Autisme que no es diagnostiquen i no es tracten adequadament sovint entren en una espiral d’aïllament, desmotivació, baixa autoestima i trastorns afectius secundaris.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp