“La façana marítima”, tercer taller participatiu pel futur del port de Palamós

Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós organitzen el tercer taller participatiu: La façana marítima, perquè la ciutadania pugui opinar i aportar propostes sobre el futur del port.

El taller tindrà lloc el dimecres 2 de maig, a les 19 h, a l’Espai del Peix. Aquest tercer i últim taller, s’emmarca dins el procés participatiu que s’està fent durant la fase prèvia d’elaboració del Pla especial del port de Palamós. Paral•lelament, es mantenen reunions informatives amb els agents portuaris i els responsables de diferents sectors del port.

Un cop finalitzat el procés de participació ciutadana, es farà una sessió de retorn per donar a conèixer les aportacions rebudes. La data i el lloc d’aquesta sessió encara estan per determinar.

Tallers, enquesta i sessions informatives
Fins ara, s’han organitzat dos tallers participatius: El port com a activitat econòmica i El port com a activitat esportiva i de lleure, que han comptat amb una vuitantena de participants.

També es va repartir una enquesta de paper a les bústies dels domicilis dels veïns i veïnes de Palamós que, un cop emplenada, es pot dipositar en algun dels quatre punts de recollida habilitats: Ajuntament de Palamós, Oficines de Ports de la Generalitat, Museu de la Pesca i biblioteca municipal Lluís Barceló i Bou.

Així mateix, l’enquesta en format digital es podrà omplir en línia a través de la pàgina web http://www.port-palamos.cat, que conté la informació del Pla especial del port i del procés participatiu. De moment, ja s’han rebut un centenar d’enquestes per Internet.

Les enquestes en formats paper i digital es podran dipositar o enviar fins el dia 6 de maig.

A més, s’han fet dues sessions informatives en què han assistit un centenar de ciutadans. En aquestes sessions s’han donat a conèixer els àmbits d’actuació del Pla especial i les diferents accions previstes en el procés participatiu.

Procés participatiu
Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós van posar en marxa a principis de març un procés participatiu per tal que la ciutadania pogués opinar i fer propostes sobre el Pla especial del port, que actualment es troba en fase prèvia d’elaboració.

El Pla especial és un instrument de planificació urbana que estableix l’estratègia de desenvolupament, defineix les millores necessàries i ordena els usos i les activitats d’aquesta infraestructura.

Amb aquesta iniciativa les dues administracions volen promoure la participació i obrir un espai de diàleg amb la ciutadania per tenir en compte les seves opinions, mitjançant un procés participatiu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat