La Festa Major de Palamós 2014 incorpora noves propostes d’activitats fruit del procés de participació ciutadana

El Consell de Participació Ciutadana de Palamós va tancar aquest passat dimecres 19 de febrer, el procés participatiu per a elaborar del programa de la Festa Major de Palamós 2014, que sota el títol de “Al gust de tothom” han organitzat per segon any consecutiu i de manera conjunta les àrees de Participació Ciutadana i de Cultura de l’Ajuntament de Palamós.

La reunió realitzada dimecres va comptar amb la participació de diversos representants municipals, d’entitats i associacions del municipi, i va permetre exposar totes les noves activitats proposades per la ciutadania per a poder incloure en el programa de la Festa Major de Palamós 2014 i recollides en les sessions anteriors (desembre i gener).

Un cop exposades les propostes i el seu cost es va debatre quines es validaven per a ser incloses definitivament en el programa de la Festa Major 2014. El Procés de Participació Ciutadana ha gestionat per les activitats proposades un total de 20.000 €, inclosos en els 42.000 € del pressupost global de la Festa Major.

Concurs de cartells de la Festa Major
Entre les novetats que s’incorporen per a l’edició de 2014 es destaquen el Concurs de cartells de la Festa Major, que esdevindrà cada any la imatge promocional d’aquesta activitat i que té en la revista de la festivitat el seu principal element de difusió.

Les persones interessades en poder participar d’aquest concurs podran fer arribar les seves propostes candidates fins al proper dia 23 de març, presencialment a les oficines de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós o bé en format PDF per correu electrònic: sandra.mateu@palamos.cat. El dia 26 de març un jurat tècnic determinarà la proposta guanyadora a la qual se li atorgarà el dia 27 un premi de 250 €.

En aquest apartat també cal destacar com a novetat la incorporació d’un concurs de fotografia, que comptarà amb la col•laboració de l’Associació Fotogràfica Cine Club Bahia, mitjançant el qual i amb premis per a categories d’infants i adults, premiarà les millors imatges que recullin les activitats de la festa.

Les propostes culturals també es segueixen incorporant al programa de Festa Major amb l’organització d’un taller de grafitis per a gent jove que tindrà lloc el dia 20 de juny, i un altre de pintura a l’oli, que en aquest cas es realitzarà al carrer i on dos pintors palamosins, Martí Colls i Pere Coll, explicaran tècniques d’aquest art. Aquesta activitat es realitzarà el dia 25.

Per últim cal destacar l’organització d’un torneig de futbol a la platja, organitzat per la Penya Sport el 21 de juny; i la realització d’un sopar popular obert a tothom que tindrà lloc dins el marc del tradicional concert d’havaneres que es realitza el dia 25 de juny.

A banda d’aquestes novetats el programa de la Festa Major de Palamós seguirà tenint les activitats tradicionals i aquelles incorporades durant l’edició passada com el correfoc, jazz a la fresca, revetlla, concerts, guerra d’aigua, baixada de carretons o castell de focs, entre altres.

Pla Estratègic de Participació Ciutadana
A finals de 2012 Palamós es va constituir el Consell de Participació, el principal òrgan consultiu i assessor del Pla Estratègic de Participació Ciutadana 2012-2015 de Palamós (PEPC).

Amb l’objectiu d’arribar a l’espectre més ampli possible de la població el Consell de Participació va quedar format per: sis ciutadans, quatre membres d’entitats de la vila, un representant de cada grup polític municipal del consistori i quatre tècnics municipals. Aquest consell es reuneix cada tres mesos de manera ordinària amb la intenció de canalitzar totes les qüestions municipals que tinguin a veure amb la participació ciutadana.

A banda del procés participatiu de la Festa Major 2014, l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós i el Consell de Participació treballen actualment en el pla d’usos de la finca municipal de Can Pere Tià, en la millora del registre de fundacions i associacions ciutadanes o bé en la realització de cursos formatius enfocats a la millora de la interrelació i participació ciutadana.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat