La Festa Major de Palamós 2016 incorpora noves propostes d’activitats fruit del procés de participació ciutadana

L’Ajuntament de Palamós va tancar el passat dimecres 24 de febrer el programa d’activitats que, fruit del procés participatiu, farcirà el programa de la Festa Major de Palamós 2016, que sota el títol de “Al gust de tothom” ha organitzat per quart any consecutiu i de manera conjunta les àrees municipals de Participació Ciutadana i de Cultura.

L’organització d’aquest procés ha convocat quatre reunions que s’han realitzat entre els mesos de gener i febrer on s’ha exposat el projecte, i s’han recollit i debatut les propostes amb la quarantena de persones que han participat en el global de les sessions realitzades.

D’aquesta manera finalitza aquest procés que permet l’elaboració participada del programa d’activitats definitiu de la Festa Major de Palamós 2016. Ara cal validar totes les noves activitats proposades per la ciutadania per a poder incloure en el programa d’enguany de la Festa Major de Palamós, que tindrà lloc del 23 al 26 de juny. El programa es presentarà oficialment a la darrera reunió convocada pel 7 de març.

El pressupost disponible per aquest any en el procés participatiu ha augmentat en un 20 % arribant als de 24.000 €, d’un global de 42.000 € que t’he adjudicat el pressupost de Festa Major.

Les novetats que s’inclouen al programa d’enguany
Entre les novetats que s’incorporen per a l’edició de 2016 es destaca la realització d’espectacles de circ i màgia, la incorporació d’una sessió de DJ per al tancament musical de la popular revetlla a Sant Joan, la programació d’un concert dedicat a la música dels anys 60, 70 i 80, o bé, l’organització d’un espectacle de foc que es durà a terme a la plaça del Pedró.

D’aquesta manera el dijous 23 de juny el parc municipal de l’Arbreda acollirà a parir de les 18 h un espectacle de circ i, un cop finalitzi, s’iniciarà la cercavila de gegants i grallers que recorrerà els carrers del centre per arribar fins a la plaça de La Catifa, on tindrà lloc el pregó d’inici de la festa.

La nit seguirà a les 22 h a la plaça de Mossèn Gumersind amb la tradicional revetlla de Sant Joan on tindrà lloc un sopar popular i el ball folk. Enguany però la nit s’allargarà musicalment amb la participació d’un DJ que amenitzarà la matinada amb música.

Divendres 24, festivitat de Sant Joan, concentra bona part de les activitats programades de la Festa Major i entre les novetats es destaca la recuperació de la participació de la reconeguda orquestra Montgrins com a intèrprets del concert de tarda (19.30 h) i el ball de nit (22.30 h) a l’Arbreda.

La nit de Sant Joan també inclou un espectacle de foc que té lloc al Pedró i que enguany es planteja de manera estàtica, sense cercavila, i realitzant-se en tot l’àmbit de la plaça a partir de les 22.30 h.

El dissabte 25 de juny la plaça dels Comtes de Palamós es recupera com a espai per a la realització d’activitats de la Festa Major, tal com s’havia realitzat en edicions passades. Ho farà a partir de les 19 h amb un espectacle de màgia adreçat principalment al públic infantil.

Aquest dia es tancarà amb un concert de la formació Dex’s Band dedicat a la música dels 60, 70 i 80 que tindrà lloc a les 23 h al parc municipal de l’Arbreda.

El darrer dia de la festa, 26 de juny, el programa inclou la trobada castellera a les 18 h a la plaça dels Arbres, amb la participació de dues formacions; i el ball de la gent gran que es durà a terme a les 19.30 h a l’Arbreda i que serà a càrrec del grup Xàcara.

A banda d’aquestes novetats el programa de la Festa Major de Palamós 2016 es complementarà amb les activitats tradicionals com els concerts de Barraques, o el castell de focs; així com aquelles incorporades durant les darreres edicions com el jazz a la fresca, festa de l’aigua, cercaviles, concurs de fotografia, concurs per la imatge de la festa, demostració de pintura, concerts d’havaneres, entre altres.

El proper dia 7 de març a les 19 h a la sala polivalent de la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou”, acollirà la presentació pública del programa definitiu de la Festa Major 2016. D’aquesta manera es posarà punt final als dos mesos de procés participatiu i, per tant, el moment també de poder-lo avaluar de manera conjunta amb tots els seus participants.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat