La Festa Major de Sant Joan arriba aquest proper cap de setmana amb activitats per a tothom

Des del divendres vinent dia 4 i fins al diumenge 6 d’agost, el poble de Sant Joan, a Palamós, celebrarà seva la tradicional Festa Major. L’Associació de Veïns de Sant Joan i l’Ajuntament de Palamós organitzen conjuntament, un programa d’activitats que un any més ompliran de festa Sant Joan durant aquests dies, i amb activitats per a tothom.

“La bateria de costa del Molí de Vent”
El programa s’iniciarà divendres vinent, 4 d’agost, a la biblioteca El Caliu, amb la xerrada “La bateria de costa del Molí de Vent: context històric i conjunt arquitectònic”, a càrrec d’Albert Zurita, arquitecte tècnic i màster en restauració de monuments. Aquesta conferència, amb accés gratuït, tindrà lloc a partir de les 20 h.

Visita guiada, i sopar popular amb música i sortejos
La Festa Major a Sant Joan tindrà, el dissabte 5 d’agost, la seva jornada central, que s’obrirà a les 19 h amb la realització d’una ruta guiada pel nucli antic, mitjançant la qual poder descobrir el passat dels diversos espais i edificis que el conformen. Aquesta activitat, gratuïta, és organitzada per l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós, té places limitades i cal fer reserva prèvia al web: tickets.museudelapesca.org.

Posteriorment a les 21 h, s’iniciarà una de les activitats més tradicionals del programa de Festa Major de Sant Joan, amb la realització d’una nova edició del Sopar Popular que tindrà lloc a la plaça de Mn. Gumersind.

Per a poder participar d’aquest acte, cal que les persones interessades portin el sopar, els plats i coberts de casa, mentre que l’organització hi posarà les taules i establirà un servei de lloguer de cadires i servei de bar.

Un cop finalitzat el sopar, s’iniciarà el concert de Festa Major a càrrec del cantautor Miquel del Roig i de l’orquestra Gerunda. Durant la mitja part del concert es durà a terme el sorteig de quadres, cedits per pintors locals, i de productes de proximitat, les butlletes del qual es vendran durant el sopar.

Trobada de Vehicles Clàssics
El diumenge dia 6 d’agost, el programa de la festa inclourà la 6a edició de la participada Trobada de Vehicles Clàssics. De les 10 i fins a les 12 h del matí a la plaça de Mn. Gumersind Vilagran s’omplirà de cotxes, motos i tractors d’altres èpoques, que es mostraran a tot el públic interessat.

Aquesta és una proposta totalment consolidada a la Festa Major de Sant Joan, que cada any compta amb més participants arribats d’arreu de les comarques gironines. Encara es poden fer inscripcions per a poder participar-hi: classicssantjoan@gmail.com, 647999592). La Trobada de Vehicles Clàssics inclourà una “Fun Zone” amb articles de marxandatge i vehicles de radiocontrol.

Durant el matí també tindrà lloc, a partir de les 10:30 h, la tradicional missa de Festa Major i repic de campanes; i posteriorment, a les 12 h, es durà a terme un concert-vermut amb la formació local “Litus3”. Aquesta activitat musical es realitzarà a la plaça de Mossèn Gumersind Vilagran, i és organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós.

Jocs infantils i sardanes
Posteriorment diumenge a la tarda, a partir de les 18 h, i també a la plaça de Mossèn Gumersind Vilagran, tindran lloc activitats infantils amb la proposta “Jocs XXL del món” a càrrec de Ludiespai, pensada per al gaudi de tota la família.

La Festa Major de Sant Joan es tancarà aquest dia a partir de les 20 h amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Foment del Montgrí, que en aquest cas tindrà lloc a la plaça de Sant Joan.

L’Associació de Veïns de Sant Joan també ofereix a tots els veïns i veïnes que ho desitgin, i al preu de 2 euros, el domàs de la Festa Major, per a ser ubicat a la finestra o balcó de cada habitatge, i que es pot adquirir a la farmàcia Massaneda, a l’establiment Ca l’Angeleta i l’estanc de Sant Joan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat