La Fira de la Gamba de Palamós revalida un any més l’èxit de públic

Palamós ha viscut aquest dissabte 11 de juny, la 7a edició de la Fira de la Gamba de Palamós, que ha tingut lloc durant tot el dia a la llotja del port pesquer de la vila, revalidant un any més l’èxit de públic.

Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, aquesta fira monotemàtica, organitzada per l’Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors de Palamós, s’ha tornat a omplir de públic, el qual ha tingut l’oportunitat de degustar els millors tastos del producte pesquer estrella del municipi.

La 7a edició de la fira ha superat els 18.000 tiquets venuts, consolidant aquesta fira gastronòmica com una de les més importants de les comarques gironines. Durant aquesta mostra s’han servit, amb els diversos tastets elaborats, més de 180 kg de Gamba de Palamós certificada.

La fira ha comptat amb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització.

Durant tot la jornada s’han servit degustacions que han tingut la gamba com ingredient principal i que han estat elaborades des d’una cuina central ubicada a la llotja i integrada per restauradors certificats amb la Marca de Garantia i els pescadors palamosins, amb l’objectiu comú de promocionar la Gamba de Palamós.

L’oferta culinària s’ha complementat amb dues demostracions de cuina a l’Espai del Peix.

La primera ha tingut lloc a les 12 h, i ha estat conduïda per pescadors de Palamós que han ofert una demostració de cuina marinera; i a les 17 h, ha estat el torn dels xefs, Tomàs Brull de la Cala Taverna (Palamós) i Quim Casellas del Casamar (Llafranc).

Durant tot el dia també s’han fet visites a les barques d’arrossegament del port pesquer, i a la subhasta del peix.

Marca de Garantia i Ambaixador de la Gamba de Palamós
Durant el matí l’Espai del Peix ha acollit el lliurament de dels nous certificats de la Marca de Garantia Gamba de Palamós, en aquest cas a un total de 13 empreses que s’han certificat aquest any, la majoria palamosines però també n’hi ha de Platja d’Aro, Calonge o Tamariu.

A banda s’ha atorgat el guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós 2022, al jove terrassenc de 13 anys, Guillem Serrat, guanyador de la darrera edició del programa MasterChef Júnior, de TVE.

La Comissió reguladora de la Marca de Garantia Gamba de Palamós (Ajuntament de Palamós i Confraria de Pescadors de Palamós) ha atorgat aquest guardó a Guillem Serrat, en reconeixement de la seva vàlua i projecció en l’àmbit de la cuina, i per al foment que ha fet del producte pesquer de la gamba, realitzat durant la seva participació en el reconegut programa televisiu.

Guillem Serrat va guanyar aquest talent culinari presentant un menú que comptava, en els entrants, amb una recepta que feia protagonista un tàrtar de gamba vermella, inspirada en els estius que passa a Palamós amb la seva família.

Els certificats i el guardó d’Ambaixador han estat lliurats en una acte presidit pel conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, que avui ha visitat la 7a Fira de la Gamba de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp