Palamós ha viscut aquest dissabte una nova edició més de la Fira
de la Gamba de Palamós. Una mostra del tot consolidada que s’ha convertit en un referent de les cites gastronòmiques de la demarcació de Girona com ho demostren els més de 20.000 tiquets venuts, els 200 kg de gamba fresca venuda o els més de 4.000 tastets servits.
Visita institucional
El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha visitat les instal·lacions de la mostra, acompanyat de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.
D’altra banda, al matí s’ha celebrat una jornada tècnica a la Capella del Carme, oberta al públic en general- en què s’ha parlat sobre la gestió pesquera de la Gamba de Palamós, com un model de governança. Una forma de cuidar i treballar el producte que ha convertit aquesta gamba en un referent a nivell mundial.
A més de la jornada tècnica, la 4a fira ha comptat amb demostracions de cuina en directe de reconeguts xefs professionals com Albert Sastregener, del Bo.Tic de Corçà, -Ambaixador de la Gamba de Palamós 2017 i Estrella Michelin des del 2010-; Quim Caselllas, del Casamar de Llafranch i Estrella Michelin des del 2011; i el cuiner i assessor gastronòmic, Pep Nogué.
Com cada any, la fira ha comptat amb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització.
També s’han servit degustacions elaborades amb gamba dels establiments participants – restaurants i tavernes-; s’han fet visites guiades a les barques de pesca del port de Palamós; i naturalment s’ha pogut tastar el producte estrella de la jornada: la Gamba de Palamós. A banda també s’ha habilitat una zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats com l’arròs o el vi. Tot això amb les visites guiades a les embarcacions i a la subhasta del peix de la llotja de Palamós, entre d’altres.
Aquesta fira monotemàtica l’organitza l’Ajuntament de Palamós amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i les entitats comercials i de la restauració del municipi. A més compta amb la participació de les empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització.
La Fira de la Gamba de Palamós té amb el suport de la Diputació de Girona i Ports de la Generalitat, i el patrocini d’Estrella Damm.