La programació de les jornades “Palamós Gastronòmic” segueix aquest cap de setmana amb la celebració de la Fira dels Millors Vermuts de Catalunya, que tindrà lloc dissabte a la Planassa, i que compta amb la col·laboració dels Premis Vinari.
Aquesta proposta tindrà lloc el proper dissabte 2 d’octubre a l’aparcament de La Planassa (situat entre el port pesquer i el nucli antic) i, durant tot el dia, de les 11 a les 21 h, acollirà les parades dels principals productors catalans de vermut.
Durant tota la jornada el públic assistent a la fira podrà degustar una trentena de varietats de vermut diferents, i alhora gaudir de les actuacions musicals que tindran lloc al migdia amb Lastlivin’souls, a les 12.30 h, i l’actuació de tancament de la fira amb el grup Salitge, a les 20 h.
La fira també proposa dos tallers que es faran en el mateix recinte de l’aparcament de La Planassa. El primer taller, a les 12 h, oferirà als assistents la possibilitat de tastar quatre vermuts dels Premis Vinari 2021, i el segon, a les 19 h, serà un tast de còctels amb els vermuts que han obtingut algun guardó en els Premis Vinari. Per a assistir-hi s’haurà de fer inscripció prèvia a: https://tastos.vadevi.cat/ amb un preu de 10 € cada taller.
Experiències amb la gastronomia i el paisatge com a protagonistes
En el programa d’activitats del “Palamós Gastronòmic” es destaca l’apartat d’experiències que permeten als seus participants gaudir de la gastronomia sumada a altres valors com el gaudi del paisatge o de la natura.
Per aquest primer cap de setmana d’octubre destaquen per divendres, el Show cooking de cuina marinera a l’Espai del Peix, o l’activitat ‘Llegendes del Peix’ que té lloc cada divendres d’octubre en un restaurant diferent de Palamós i que ofereix sopar receptes cuinades amb peix de proximitat tot escoltant i compartint experiències i coneixement dels pescadors locals que garanteixen la traçabilitat del producte.
Demà divendres també hi ha programada la visita a la subhasta del peix, a les 16.30, 17 o 17.30 h, i paral·lelament s’inicia el festival ONA~DANCE amb l’espectacle al Teatre La Gorga, ‘Gizaki+Underneath’ de la Cia. Lali Ayguadé.
Dins les propostes previstes per dissabte destaquen: la possibilitat de fer la visita i tast al celler d’en Marc, al Mas Pagès; així com visitar les oliveres mil·lenàries de Mas Salvà i posterior tast d’olis Brugarol, ambdues activitats a les 11 h. O bé al vespre, 20 h, el show cooking “La Cuina del peix a través dels cinc sentits”, a l’Espai del Peix, amb una degustació de cuina marinera per activar els sentits; i a les 20.30 h, l’espectacle de circ contemporani a plaça Catalunya ‘Fil’ de la Cia Madame Gaüc.
La informació sobre les jornades del Palamós Gastronòmic està inclosa dins el llibret del Passaport Gastrocult, que s’ha repartit a les dependències municipals i també als restauradors i establiments participants a la campanya. A més, aquesta informació també es pot consultar còmodament al mòbil amb l’App Palamós.