La Fira dels Millors Vermuts de Catalunya tindrà lloc aquest dissabte, dins les jornades “Palamós Gastronòmic”

La programació de les jornades “Palamós Gastronòmic” segueix aquest cap de setmana amb la celebració de la Fira dels Millors Vermuts de Catalunya, que tindrà lloc dissabte a la Planassa, i que compta amb la col·laboració dels Premis Vinari.

Aquesta proposta tindrà lloc el proper dissabte 2 d’octubre a l’aparcament de La Planassa (situat entre el port pesquer i el nucli antic) i, durant tot el dia, de les 11 a les 21 h, acollirà les parades dels principals productors catalans de vermut.

Durant tota la jornada el públic assistent a la fira podrà degustar una trentena de varietats de vermut diferents, i alhora gaudir de les actuacions musicals que tindran lloc al migdia amb Lastlivin’souls, a les 12.30 h, i l’actuació de tancament de la fira amb el grup Salitge, a les 20 h.

La fira també proposa dos tallers que es faran en el mateix recinte de l’aparcament de La Planassa. El primer taller, a les 12 h, oferirà als assistents la possibilitat de tastar quatre vermuts dels Premis Vinari 2021, i el segon, a les 19 h, serà un tast de còctels amb els vermuts que han obtingut algun guardó en els Premis Vinari. Per a assistir-hi s’haurà de fer inscripció prèvia a: https://tastos.vadevi.cat/ amb un preu de 10 € cada taller.

Experiències amb la gastronomia i el paisatge com a protagonistes
En el programa d’activitats del “Palamós Gastronòmic” es destaca l’apartat d’experiències que permeten als seus participants gaudir de la gastronomia sumada a altres valors com el gaudi del paisatge o de la natura.

Per aquest primer cap de setmana d’octubre destaquen per divendres, el Show cooking de cuina marinera a l’Espai del Peix, o l’activitat ‘Llegendes del Peix’ que té lloc cada divendres d’octubre en un restaurant diferent de Palamós i que ofereix sopar receptes cuinades amb peix de proximitat tot escoltant i compartint experiències i coneixement dels pescadors locals que garanteixen la traçabilitat del producte.

Demà divendres també hi ha programada la visita a la subhasta del peix, a les 16.30, 17 o 17.30 h, i paral·lelament s’inicia el festival ONA~DANCE amb l’espectacle al Teatre La Gorga, ‘Gizaki+Underneath’ de la Cia. Lali Ayguadé.

Dins les propostes previstes per dissabte destaquen: la possibilitat de fer la visita i tast al celler d’en Marc, al Mas Pagès; així com visitar les oliveres mil·lenàries de Mas Salvà i posterior tast d’olis Brugarol, ambdues activitats a les 11 h. O bé al vespre, 20 h, el show cooking “La Cuina del peix a través dels cinc sentits”, a l’Espai del Peix, amb una degustació de cuina marinera per activar els sentits; i a les 20.30 h, l’espectacle de circ contemporani a plaça Catalunya ‘Fil’ de la Cia Madame Gaüc.

La informació sobre les jornades del Palamós Gastronòmic està inclosa dins el llibret del Passaport Gastrocult, que s’ha repartit a les dependències municipals i també als restauradors i establiments participants a la campanya. A més, aquesta informació també es pot consultar còmodament al mòbil amb l’App Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp