La Fira Nadalenca de Palamós celebra diumenge la seva trenta-sisena edició

El pròxim diumenge 16 de desembre es durà a terme la 36a edició de la popular Fira Nadalenca Infantil i Juvenil, que cada any s’organitza a Palamós amb l’objectiu de recaptar fons en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca. Aquesta activitat és organitzada per l’Associació Fira Nadalenca de Palamós i compta amb la col•laboració d’entitats, associacions, escoles del municipi i de l’Ajuntament de Palamós.

La Fira, que es realitzarà de les 10 a les 14 h del matí al carrer Major i la plaça de la Vila de Palamós, posarà a la venda a preus molt populars diferents articles nadalencs elaborats pels alumnes de les escoles del municipi i membres de les entitats col•laboradores.

Durant la celebració d’aquesta activitat també es preveu realitzar el tradicional concert de nadales a càrrec dels alumnes de primària de diverses escoles de la vila, així com el sorteig de quadres cedits per una trentena de pintors de la comarca. Cal destacar que la Fira Nadalenca comptarà diumenge, i per primer cop, amb l’activitat de passejos amb ases per a infants. Aquests animals es situaran en el tram del carrer Major comprès entre plaça dels Arbres i carrer de Montjuïc on realitzaran itineraris d’anada i tornada.

LA “CANYA SOLIDÀRIA”
En l’àmbit de les novetats la Fira Nadalenca 2012 també presenta la iniciativa de l’Associació de Tavernes de Palamós que enguany s’han volgut sumar a aquesta activitat amb la posada en marxa de la proposta de la “canya solidària”. D’aquesta manera, a partir del del dijous 20 de desembre i fins al diumenge 6 de gener una part del benefici de la venda de les canyes que es serveixin en les onze tavernes d’aquesta associació, ubicades principalment al Barri Vell, es destinaran íntegrament a Fira Nadalenca.

DUES FUNCIONS DE L’OBRA “ESTIMATS AVIS…”
El cap de setmana solidari a Palamós no s’acaba aquí i ja està tot a punt per tal que el dissabte dia 15 i el diumenge 16 de desembre, el teatre La Gorga aculli les dues representacions de la darrera producció del grup de teatre infantil palamosí Els Cosinets, que enguany celebra el seu 10è aniversari d’ençà la seva creació. Un període en el qual aquest grup de joves actors i actrius palamosins han participat cada any amb el seu treball escènic a poder recaptar fons solidaris per a la Fira Nadalenca que els destina a les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca.

La proposta teatral d’enguany dels Cosinets, que el passat dissabte dia 1 ja van organitzar “La nit del talent” amb el mateix objectiu solidari, duu com a títol “Estimats avis…” en homenatge a la tercera edat. Es tracta d’una obra amb tres històries diferents, però totes relacionades amb la vida de la gent gran, i on es podrà gaudir de moments tendres, emotius i divertits.

Les representacions previstes d’aquesta obra que comptarà amb la participació d’una quinzena de joves actors i actrius, tindran lloc al teatre La Gorga el dissabte 15 de desembre a partir de les 20.30 h; i el diumenge 16 de desembre a les 18 h. El preu de les localitats per a poder assistir a aquestes representacions serà de 5 euros.

DESTÍ SOLIDARI DELS DINERS
Enguany la recaptació resultant de les activitats solidàries que organitza Fira Nadalenca (Fira, Nit del talent, espectacles teatrals dels Cosinets, aportacions privades) es destinarà a parts iguals a les entitats Afatram (Associació de Familiars d’Usuaris del Centre Ocupacional Tramuntana), l’AMPA de l’escola d’educació especial Els Àngels, i l’Associació El Trampolí.

ELS PROJECTES
L’Associació Afatram i l’AMPA de l’escola d’educació especial Els Àngels demanen de manera conjunta ajuda econòmica a la Fira Nadalenca amb l’objectiu de poder tirar endavant el projecte “Vacancesperatots” adreçat al col•lectiu de 25 persones amb discapacitats usuaris del Centre de Cultius Tramuntana de Palafrugell i als alumnes de l’escola d’educació especial Els Àngels.

L’altra meitat de la recaptació resultant de l’activitat de Fira Nadalenca d’aquest any serà destinada a poder finançar un projecte de l’entitat El Trampolí. Es tracta de la millora i ampliació de la botiga de 2a mà que gestiona aquesta entitat a La Bisbal d’Empordà. Actualment El Trampolí té contractada una sola persona discapacitada per a cobrir aquest servei, però amb la nova ampliació es podria arribar fins a les cinc persones contractades.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat