La Fira Nadalenca de Palamós celebrarà diumenge la seva trenta-setena edició

El pròxim diumenge 15 de desembre es durà a terme la 37a edició de la popular Fira Nadalenca Infantil i Juvenil, que cada any s’organitza a Palamós amb l’objectiu de recaptar fons en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca. Aquesta activitat és organitzada per l’Associació Fira Nadalenca de Palamós i compta amb la col•laboració d’entitats, associacions, escoles del municipi i de l’Ajuntament de Palamós.

La Fira, que es realitzarà de les 10 a les 14 h del matí al carrer Major i la plaça de la Vila de Palamós, posarà a la venda a preus molt populars diferents articles nadalencs elaborats pels alumnes de les escoles del municipi i membres de les entitats col•laboradores. Durant la celebració d’aquesta activitat també es preveu realitzar el tradicional concert de nadales a càrrec dels alumnes de primària de diverses escoles de la vila, així com el sorteig de quadres cedits per una trentena de pintors de la comarca.

Dues funcions de l’obra “El dimarts, mercat a Palamós”
El cap de setmana solidari a Palamós no s’acaba aquí i ja està tot a punt per tal que el dissabte dia 14 i el diumenge 15 de desembre, el teatre La Gorga aculli les dues representacions de la darrera producció del grup de teatre infantil palamosí Els Cosinets, que enguany celebra el seu 11è aniversari d’ençà la seva creació. Un període en el qual aquest grup de joves actors i actrius palamosins han participat cada any amb el seu treball escènic a poder recaptar fons solidaris per a la Fira Nadalenca que els destina a les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca.

La proposta teatral d’enguany dels Cosinets duu com a títol “El dimarts, mercat a Palamós”, un espectacle que permetrà fer una aproximació a la tradicional activitat del mercat que cada dimarts té lloc al municipi, farcit de l’humor dels Cosinets.

Les representacions previstes d’aquesta obra, que comptarà amb la participació d’una vintena de joves actors i actrius, tindran lloc al teatre La Gorga el dissabte 14 de desembre a partir de les 20.30 h; i el diumenge 15 de desembre a les 18 h. El preu de les localitats per a poder assistir a aquestes representacions serà de 5 euros.

Destí solidari dels diners
La recaptació íntegra de diners resultant d’aquestes activitats juntament amb la realització de la tradicional Fira de productes nadalencs del diumenge dia 15 de desembre al carrer Major, l’Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup Els Cosinets la destinaran enguany a dos projectes d’ajut a persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà.

Concretament es tracta de les entitats de les entitats AFATRAM (Associació de Familiars d’Usuaris del Centre Ocupacional Tramuntana) i la Fundació VIMAR.

L’Associació AFATRAM té l’objectiu de poder tirar endavant un projecte d’atenció en aspectes fisioteràpics i logopèdics adreçat al col•lectiu de persones amb discapacitats que són usuaris del Centre de Cultius Tramuntana de Palafrugell. Aquesta entitat ha detectat una necessitat d’augmentar el nombre d’hores i, també, del nombre de persones ateses que puguin rebre aquest tipus de tractament.

Aquest projecte podria beneficiar unes 50 persones del centre Tramuntana. Per això han considerat necessari l’augment de les hores de contractació d’un/una logopeda i d’un/una fisioterapeuta que de manera regular, cada mes, i durant tot el 2014 puguin realitzar aquests tractaments.

Amb l’activitat de fisioteràpia s’aconsegueix un major benestar físic i emocional de la persona i amb la logopèdia s’aconsegueix millorar les seves relacions interpersonals, la seva inclusió social, així com un major desenvolupament personal.

En el cas de la Fundació VIMAR el projecte presentat té moltes similituds amb el d’AFATRAM, potenciant l’estimulació multi sensorials de les persones amb discapacitats psíquiques, unes 50 persones usuàries dels Serveis i les llars residències que gestiona aquesta fundació. La proposta presentada es desenvoluparà també durant tot l’any 2014 amb diverses propostes que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

Entre les activitats que s’inclouen es destaca les d’estimulació sensorial mitjançant la teràpia amb gossos i l’equinoteràpia, activitats de lleure, o bé l’accés a les TIC de les persones amb discapacitats psíquiques per tal de millorar la seva integració laboral i social en el procés d’aprenentatge.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat