La Fira Nadalenca de Palamós fa lliurament de 10.000€ per a projectes adreçats a persones discapacitades psíquiques de la comarca

L’Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup teatral Els Cosinets van duu a terme el lliurament dels 10.000 euros resultants de la recaptació aconseguida amb les activitats solidàries organitzades per aquestes entitats durant el mes de desembre passat (Fira, Nit del talent, dues representacions teatrals dels Cosinets i aportacions privades), i que tenen com a objectiu recaptar fons a benefici de projectes i entitats que treballen amb persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

Aquest acte va tenir lloc ahir dilluns (27/01/14) a les 19 h, a l’Ajuntament de Palamós, i va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Palamós, la regidora d’Acció Social i Ciutadania, així com de bona part de les entitats, associacions i escoles de Palamós que col•laboren en l’organització de la tradicional Fira Nadalenca.

Durant aquest acte es va fer el lliurament dels xecs bancaris acreditatius de la donació global dividida a parts iguals, (5.000 euros cadascuna) a l’Associació Afatram (Associació de Familiars d’Usuaris del Centre Ocupacional Tramuntana), i la fundació Vimar.

Destí solidari dels diners
Mitjançant aquesta aportació econòmica l’Associació Afatram té l’objectiu de poder tirar endavant un projecte d’atenció en aspectes fisioteràpics i logopèdics adreçat al col•lectiu de persones amb discapacitats que són usuaris del Centre de Cultius Tramuntana de Palafrugell.

Aquesta entitat ha detectat una necessitat d’augmentar el nombre d’hores i, també, del nombre de persones ateses que puguin rebre aquest tipus de tractament. Aquest projecte podria beneficiar unes 50 persones del centre Tramuntana.

En el cas de la Fundació Vimar el projecte presentat té moltes similituds amb el d’Afatram, potenciant l’estimulació multi sensorials de les persones amb discapacitats psíquiques, unes 50 persones usuàries dels Serveis i les llars residències que gestiona aquesta fundació. La proposta presentada es desenvoluparà també durant tot l’any 2014 amb diverses activitats que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

El programa previst inclou, entre altres, l’estimulació sensorial mitjançant la teràpia amb gossos i l’equinoteràpia, activitats de lleure, o bé l’accés a les TIC de les persones amb discapacitats psíquiques per tal de millorar la seva integració laboral i social en el procés d’aprenentatge.

Les activitats
L’acte solidari central d’enguany es va celebrar el diumenge 15 de desembre durant tot el matí al carrer Major de Palamós amb l’organització de la popular Fira Nadalenca de Palamós, que amb la venda de productes nadalencs i de números de la rifa de quadres va aconseguir un global de 5.620 euros. A aquesta recaptació cal sumar la important donació de 2.500 euros que un any més va realitzar l’Associació Front al Mar, de Palamós.

La Fira Nadalenca també va comptar un any més la destacada col•laboració de la companyia de teatre infantil “Els Cosinets” que van programar a La Gorga. Per la representació de l’anomenada “Nit del talent”, que per sisè any consecutiu va mostrar el talent de molts palamosins en dansa, cant, música, màgia o humor.

Aquesta activitat es va complementar amb la representació de l’obra “El dimarts, mercat a Palamós” a càrrec dels joves actors i actrius integrants de la companyia “Els Cosinets”. Les dues activitats escèniques organitzades per aquesta entitat local van aconseguir recaptar un total de 2.775 euros que es van sumar a la recaptació global de la Fira.

Solidaritat palamosina
L’aportació econòmica de 10 mil euros (xifra resultant després de restar les despeses d’organització de les activitats) se suma un any més al principal objectiu de l’Associació Fira Nadalenca, que treballa cada any fomentant el valor de la solidaritat en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques.

L’entitat palamosina Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup local de teatre Els Cosinets agraeixen un any més la participació i col•laboració de tot el municipi, en una generosa mostra de solidaritat que fa possible, any rere any, millorar la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat