La Fira Nadalenca de Palamós fa lliurament de 12.200 € per a projectes adreçats a persones discapacitades psíquiques de la comarca

L’Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup teatral Els Cosinets van realitzar ahir dimarts (30/01/18) el lliurament de 12.200 euros, resultant de la recaptació aconseguida amb les activitats solidàries organitzades durant el mes de desembre passat i que tenen com a objectiu recaptar fons a benefici de projectes i entitats que treballen amb persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

Aquest acte va tenir lloc a les 19 h, al Mas del Vent, propietat de Bodegues Brugarol un dels principals avaladors del projecte de Fira Nadalenca juntament amb la plataforma cultural i social Focus Engelhorn.

L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Palamós, així com de bona part de les entitats, associacions, escoles i empreses de Palamós que col•laboren en l’organització de la tradicional Fira Nadalenca.

Durant aquest acte es va fer el lliurament dels xecs bancaris acreditatius de la donació, amb l’import necessari per fer efectius els respectius projectes. Concretament 7.200 € a l’Associació Afatram (Ass. Familiars d’Usuaris del Centre Ocupacional Tramuntana); i 5.000 € a la fundació Vimar.

Destí solidari dels diners
Aquestes aportacions econòmiques s’han destinat enguany als següents projectes que beneficien les persones discapacitades psíquiques d’aquestes entitats: L’Associació AFATRAM destinarà aquesta aportació solidària de Fira Nadalenca a poder seguir potenciant el projecte d’atenció en aspectes esportius, fisioteràpics i logopèdics adreçat al col•lectiu de 64 persones amb discapacitats que són usuaris i treballadors del Centre de Cultius Tramuntana de Palafrugell.

Davant el bon resultat que està donant la iniciativa, AFATRAM aposta per seguir aportant aquests tractaments que són a càrrec de tècnics especialistes en activitats esportives, logopèdia i fisioteràpia. Amb la realització d’aquestes activitats s’aconsegueix un major benestar físic i emocional de la persona, així com la millora de les seves relacions interpersonals, la seva inclusió social i el seu desenvolupament personal.

En el cas de la Fundació VIMAR el projecte presentat proposa destinar l’aportació econòmica de la Fira a cobrir les despeses que suposa l’organització dels casals d’activitats de Nadal, Setmana Santa i estiu, dels 34 usuaris dels pisos tutelats i residències per a persones discapacitades psíquiques que gestiona aquesta entitat al Baix Empordà.

L’objectiu del projecte és el de poder proporcionar activitat lúdica, cultural i esportiva a aquest col•lectiu de persones discapacitades durant el seu període de vacances, amb la necessària contractació dels monitors, les activitats i els mitjans de transports necessaris que ho facin possible.

Més de 40 anys de solidaritat
La Fira Nadalenca de Palamós va celebrar el passat 17 de desembre, la 41a edició d’aquesta activitat solidària que amb la col•laboració d’entitats, associacions, escoles i particulars de la vila posa a la venda productes tradicionals de Nadal i organitza sortejos de quadres, amb l’objectiu de recaptar fons econòmics per fer possible els projectes destinats a la millora de la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques de la comarca.

L’aportació dels Cosinets i Front al Mar
La Fira Nadalenca també ha comptat un any més amb l’aportació dels socis de l’entitat local Front al Mar (2.500 €) així com la destacada col•laboració de la companyia de teatre infantil Els Cosinets que han programat diverses activitats escèniques a La Gorga. Per un costat amb l’organització d’una nova edició del festival d’arts escèniques “La nit del talent”, que va tenir lloc els dies 25 i 26 de novembre; i per l’altre, amb les dues representacions de l’obra “Per molts anys, iaia!” realitzades el cap de setmana del 16 i 17 de desembre.

Totes aquestes propostes juntament amb els resultats de la Fira van suposar una recaptació de 12.770,29 €.

Col•laboració de les bodegues Brugarol i la plataforma Focus Engelhorn
Per quart any consecutiu l’Associació Fira Nadalenca també ha obtingut la destacada aportació de 3.000 € de les bodegues Brugarol, de Palamós, propietat de la família Engelhorn, així com de la plataforma cultural i social vinculada, Focus Engelhorn.

Totes aquestes aportacions han suposat per a l’Associació Fira Nadalenca una recaptació total de l’edició de 2017 de 15.770,29 €. El romanent que ha restat enguany, 3.570,29 €, l’entitat solidària palamosina el sumarà a l’import que durant la propera edició de l’activitat es destini a les entitats de discapacitats psíquics receptores d’aqueta ajuda econòmica.

Agraïment a tota la societat palamosina
L’entitat palamosina Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup local de teatre Els Cosinets agraeixen un any més la participació i col•laboració de tot el municipi, en una generosa mostra de solidaritat que fa possible, any rere any, millorar la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp