La Fira Nadalenca de Palamós suma una recaptació rècord en la seva edició de comiat

La 45a i darrera edició de la tradicional Fira Nadalenca de Palamós, ha obtingut la xifra rècord de més de 22.000 euros, tancant d’aquesta manera una llarga història d’activitat solidària dedicada a recaptar fons a benefici de les persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà.

Aquesta important xifra econòmica és resultat de l’activitat de la Fira celebrada d’ahir diumenge (5.426,44 €), més l’aportació de l’Associació Front al Mar (3.000 €) i l’empresa Bodegues Brugarol (3.000 €), la recaptació íntegra aconseguida per la companyia de teatre Els Cosinets, amb l’espectacle “La nit del talent” (1.960 €); i la suma dels fons de l’entitat que s’han estalviat durant els darrers anys per a poder engruixir aquesta cloenda (9.000 €).

La darrera edició de la Fira va suposar un nou èxit de participació, concentrant centenars de persones que ahir diumenge, 17 de desembre, varen poder visitar i recórrer les diverses parades d’aquesta activitat solidària que té lloc cada any al carrer Major i la plaça de la Vila.

Aquest espai cèntric de Palamós va tornar a concentrar també alumnes de les escoles de la vila i d’entitats locals, que participen en aquest esdeveniment posant a la venda els productes nadalencs que ells han elaborat, en una activitat organitzada per l’Associació Fira Nadalenca de Palamós, en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca. La Fira Nadalenca va tenir lloc de les 10 a les 14 h, i també va incloure el sorteig d’obres d’art donades per pintors i fotògrafs de la comarca.

La Fira Nadalenca també ha comptat un any més amb la destacada col·laboració de la companyia de teatre infantil Els Cosinets, que ahir diumenge a les 18 h, va programar la 14a edició del festival “La nit del talent”.

Destí solidari de la recaptació de Fira Nadalenca

La recaptació íntegra de diners, l’Associació Fira Nadalenca de Palamós i l’entitat Els Cosinets la destinaran, a parts iguals, a les cinc entitats sense ànim de lucre que actualment fomenten activitats i projectes per a les persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà. Es tracta concretament de l’Ampa de l’escola ELS ÀNGELS, l’Associació AFATRAM, l’Associació POTS, l’Associació TRAMPOLÍ i la Fundació VIMAR.

Acte de lliurament d’una recaptació que encara creix

La Fira Nadalenca de Palamós i les associacions, entitats, escoles i empreses col·laboradores programaran un acte de lliurament dels diners globals a les entitats receptores, que tindrà lloc a finals del proper mes de gener.

Fins aquella data l’entitat solidària palamosina preveu poder ampliar lleugerament aquesta recaptació, mitjançant les aportacions particulars i d’empreses que encara es puguin fer directament al compte de l’entitat, com la que farà l’Associació El Trampolí, que destinarà la recaptació que s’aconsegueixi amb motiu de l’espectacle “Vibrant amb la música”, que representaran els membres d’aquesta entitat, formada per persones amb discapacitat, i que es programa al teatre La Gorga, el diumenge dia 21 de gener, a les 18 h.

Assoliment dels objectius

L’Associació Fira Nadalenca de Palamós posa en valor tota la feina feta durant tots aquests anys, que ha permès impulsar desenes de projectes a la comarca que han estat liderats per diverses entitats vinculades a les persones discapacitades psíquiques, que en alguns casos la Fira ha ajudat a fundar i que a hores d’ara han consolidat la seva activitat.

Arribats a aquest punt l’Associació Fira Nadalenca de Palamós considera assolits els principals objectius que fa 47 anys (les edicions de 2020 i 2021 no es van realitzar per la pandèmia) es va proposar la fundadora de l’entitat Carme Maristany “Vita”, amb la col·laboració de l’Antoni Romero, impulsant una activitat solidària a Palamós vinculada a Nadal on recaptar fons econòmics per ajudar a crear serveis al Baix Empordà, fins al moment inexistents, dedicats al col·lectiu de discapacitats psíquics, i reclamant uns drets fonamentals per a aquestes persones que en aquell moment els mancaven.

Després de tots aquests anys la comarca compta amb diverses associacions i entitats que han possibilitat consolidar aspectes vitals dedicats a aquest col·lectiu, com els de l’educació, la inserció laboral, l’habitatge o el lleure, i malgrat que mai és suficient, actualment s’han estabilitzat uns serveis que progressivament anivellen els drets d’aquestes persones amb els de la resta de la societat.

L’Ajuntament de Palamós ja ha previst donar relleu a la Fira Nadalenca un cop finalitzada enguany aquesta activitat, mantenint aquesta tradició nadalenca palamosina, i per això ja s’ha previst impulsar un mercat de Nadal que l’any vinent es posarà en marxa al municipi durant el mes de desembre, i on les entitats locals també prendran part.

Agraïment a tota la societat palamosina

L’entitat palamosina Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup local de teatre Els Cosinets, agraeixen la participació i col·laboració de tot el municipi, entitats, associacions, escoles, empreses i l’Ajuntament de Palamós, en una generosa mostra de solidaritat de tot un municipi que ha fet possible, durant 45 edicions, millorar la qualitat de vida de les persones discapacitades psíquiques del Baix Empordà.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Acció Social

Relacionades per entitat