La formació musical Lito Iglesias+Jordi Vilaprinyó Quartet actuarà demà dissabte a Palamós amb un concert dedicat al compositor Claude Bolling

Demà dissabte 25 de gener, a les 20.30 h, i en el marc de la programació de concerts professionals que organitza Joventuts Musicals de Palamós en conveni amb l’Àrea municipal de Cultura, el teatre auditori La Gorga de Palamós acollirà el concert “Claude Bolling Suite” a càrrec de la formació musical Lito Iglesias+Jordi Vilaprinyó Quartet.

Lito Iglesias+Jordi Vilaprinyó Quartet
El grup Lito Iglesias+Jordi Vilaprinyó Quartet neix de l’esperit de la fusió entre el jazz i la música clàssica, proposat en les obres de Claude Bolling. En Lito Iglesias al violoncel i Jordi Vilaprinyó al piano, són intèrprets habituals a les programacions de música clàssica; Guillermo Prats al contrabaix i Xavi Maureta a la bateria, són representatius del gran dinamisme del jazz en els últims anys a Catalunya.

El concert s’inicia amb una selecció de quatre temes del pianista i compositor Duke Ellington (1899-1974), gran representant de l’època daurada del Swing. Un segon bloc dedicat al tango, amb Baires 72 i Violentango d’Astor Piazzolla (1921-1992) i Sketch de tango de Vilaprinyó (1953), autor també de la selecció i arranjaments de les peces anteriors.

Completarà el concert els quatre moviments de la Suite for Cello & Piano Jazz Trio de Claude Bolling, obra que neix de l’amistat i creativitat entre el compositor i el violoncel•lista Jo-Jo Dt..

Claude Bolling
Pianista, compositor, arranjador i director d’orquestra, Claude Bolling (Cannes, 1930) és, sens dubte, dins del món del jazz i del de la música per a cinema, un dels músics francesos actuals amb més projecció internacional.

Com a compositor va inventar una nova forma d’expressió, una espècie de “patchwork” musical, “Crossover Music”, que fa cohabitar les sintaxis del jazz i de la música clàssica. La seva suite per a flauta i Jazz Piano Trio, dedicada a Jean-Pierre Rampal i gravada amb ell, va tenir un gran èxit als Estats Units.

El preu de les localitats per a poder assistir al concert de demà és de 10 € per a l’entrada general, de 5 € per a membres del club tr3sc, mentre que per als socis de Joventuts Musicals l’accés serà gratuït.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat