La formació palamosina Escàlem Coral celebra el seu tercer aniversari amb un concert a la Gorga

El pròxim diumenge 19 de maig, la formació musical palamosina Escàlem Coral celebrarà el seu tercer aniversari amb una proposta musical i festiva que tindrà lloc a partir de les 19 h, al teatre auditori la Gorga.

Seguin la dinàmica d’aquest acte que la formació musical va iniciar l’any passat, el concert comptarà amb la participació d’una coral convidada. L’any passat va ser la coral el Progrés de Palamós i enguany serà la coral de Corçà actualment dirigida per la palamosina Marina Pagès.

El programa del concert, totalment gratuït, estarà format per diverses peces representatives del seu repertori que combina havaneres, cançons tradicionals catalanes, nadales, himnes o música de pel•lícules.

Després del concert, la celebració del tercer aniversari d’Escàlem Coral seguirà amb un refrigeri popular obert a tothom que tindrà lloc a la sala annexa de la llar de la Gent Gran de Palamós ubicada al les galeries Carme.

En total aquesta coral local està formada per una trentena de cantaires dirigits pel músic palamosí i membre de la popular formació d’havanera Port-Bo, Carles Casanovas.

En el darrer any Escàlem Coral ja ha realitzat una quinzena de concerts, tant al municipi com a fora, destacant d’aquests últims les actuacions realitzades a Palafrugell o al barri de Gràcia, a Barcelona.

La recuperació de les caramelles amb Escàlem Coral
Amb la creació fa tres anys de la formació Escàlem Coral, Palamós va recuperar de nou la tradició del cant de les caramelles de Pasqua Florida.

Precisament les caramelles a Palamós han estat una tradició que intermitentment s’han anat succeint al llarg del temps i que ara restava aturada i quasi oblidada des de mitjans del segle passat.

En la primera meitat del segle XX les caramelles han tingut un caràcter d’exultació primaveral al mateix temps que irradien alegria, optimisme, esperança i il•lusió. Són doncs clarament un fenomen sociocultural arrelat a la identitat catalana.

Durant el recorregut pels carrers del municipi els integrants de la coral palamosina utilitzen la tradicional cistella de les formacions de caramelles a Catalunya, mitjançant la qual es recullen les ofrenes dels veïns.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat