La GAES Christmas Race presenta a Palamós la seva 38a edició

La 38 edició de la tradicional regata de classes olímpiques GAES Christmas Race s`ha presentat avui a l`Espai del Peix de Palamós (Girona), quan resta tan sol una setmana per a l`inici d`una de les regates de vela olímpica i juvenil més importants d`Europa.

L`acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés; el president del Club de Vela Palamós, Miquel Aviñó; el delegat d`esports a Girona de la Generalitat de Catalunya, Josep Pujols; el vice-president del Club Nàutic Costa Brava, Eduard Sellés, els regatistes Anna Corbella i Gerard Marín i Gemma Hernández, del departament de publicitat i patrocini de GAES Centre Auditius.

La 38 GAES Christmas Race, que se celebrarà del 17 al 22 de desembre, aquest any ha augmentat considerablement la seva participació amb prop de 300 tripulacions de 25 països i 500 regatistas de 3 continents: Europa, Àfrica i Àsia. A més equips com el polonès han establert a Palamós la seva base d`entrenaments d`hivern.

La GAES Christmas Race ha estat la regata triada per tancar l`equip pre-olímpic 2014. Entre els participants, entre els quals destaquen cinc medallistes olímpics, quatre d`or Antón Paz en 49er, Támara Echegoyen en FX i Sofia Toro i Ángela Pumariega en 470 Femení; a més de l`eslovè Vasilij Zbogar amb una plata i un bronze.

A més de l`àmbit esportiu el Club de Vela Palamós i el Club Nàutic Costa Brava han volgut seguir obrint la regata a la ciutat i des d`aquesta setmana les diferents escoles podran visitar el IMOCA 60, el model de vaixell amb el qual es dóna la tornada món en regates com la Barcelona World Race i la Vendée Globe, estarà en el port de Palamós.

També s`ha creat un cicle de conferències, que s’iniciarà demà dijous al col•legi La Salle amb el voltamundista Gerard Marín estarà en i el proper dia 18 donarà una xerrada als nens el meteròleg de la GAES Christmas Race i de TV3 i Catalunya Ràdio, Enric Agud.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat