La Gamba de Palamós protagonista dels actes d’inici de juny, amb la fira gastronòmica i la jornada tècnica-científica sobre la seva gestió pesquera

Un any més la Gamba de Palamós tornarà a ser protagonista de les principals activitats d’aquest inici del mes de juny a Palamós, amb la fira gastronòmica dedicada a aquest producte i la jornada tècnica-científica sobre la seva gestió pesquera, com a referents.

Fira de la Gamba de Palamós
El dia 9 de juny tindrà lloc la 5a edició de la Fira de la Gamba de Palamós, que organitza l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors de la vila. L’activitat es podrà visitar ininterrompudament d’11 i fins a les 22 hores a la llotja del port palamosí, i té com a objectiu incentivar el coneixement del producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar-la i, sobretot, fomentar la seva qualitat certificada mitjançant la Marca de Garantia Gamba de Palamós, que assegura l’origen del producte i el seu màxim nivell de qualitat, frescor i sabor.

Pel que fa estrictament a la mostra, de caràcter monotemàtic, aquesta compta amb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització.

Durant la Fira es podran tastar degustacions elaborades amb gamba pels establiments participants -entre restaurants i tavernes-, i comprar gamba fresca. Activitats que es complementaran amb visites guiades a les barques de pesca del port de Palamós, o les demostracions de cuina amb gamba de Palamós que es duran a terme a l’Espai del Peix.

Jornada tècnica-científica sobre la Gamba de Palamós
La V Jornada tècnica sobre la Gamba de Palamós serà l’altra de les activitats rellevants que es durà a terme aquest mes de juny i que tindrà la Gamba de Palamós com a protagonista.

Inscripcions a la Jornada tècnica
Les persones interessades a poder assistir a la V Jornada tècnica sobre la Gamba de Palamós, amb accés gratuït, cal que facin prèviament la seva inscripció mitjançant el formulari que ha previst l’organització (https://goo.gl/forms/Ups9pDDEas8wExri1)

Aquesta proposta de caràcter científic es realitzarà de 9.30 a 13 h, a la sala d’actes de la Casa del Mar (plaça de La Catifa, 3) i permetrà aglutinar al voltant d’una taula a científics, pescadors, administració i agents socials del territori per debatre sobre la gestió d’aquest recurs de gran valor econòmic, social i cultural per a la Costa Brava.

En aquesta ocasió la jornada debatrà a l’entorn de la consolidació del coneixement científic sobre la gamba vermella (Aristeus antennatus) i la seva aplicació en la gestió de la pesquera. També presentarà les noves línies d’investigació obertes, com ara la connectivitat, la deriva larvària o el perfil genètic dels estocs. L’objectiu és el de poder aportar noves dades, idees i eines que permetin millorar la gestió del recurs, amb la mirada posada en la totalitat del litoral català.

Pla de gestió de la gamba, pioner a la Mediterrània
La Confraria de Pescadors de Palamós va posar en pràctica el 2013 un pla de gestió, pioner a la Mediterrània, per millorar la pesquera de gamba vermella en els seus caladors.

Aquest exemple de co-gestió pesquera, on l’àmbit científic participa directament amb el sector, s’està convertint en un model per a altres ports, i degut als seus bons resultats obtinguts el Ministeri d’Agricultura i Pesca ha prorrogat cinc anys més els ajuts per a la seva realització al port palamosí, aplicant totes aquelles mesures que permeten la sostenibilitat de la pesca de la gamba.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat