La Generalitat de Catalunya atorgarà la prestigiosa Creu de Sant Jordi a la Coral el Progrés

La Generalitat de Catalunya ha anunciat les persones i els col·lectius que seran guardonades enguany amb la prestigiosa Creu de Sant Jordi.

Entre les entitats escollides es destaca la palamosina Coral el Progrés, que esdevé l’ens cultural degà de Palamós, i que l’any passat va celebrar el seu 125è aniversari amb diversos actes commemoratius.

Des del Govern de la Generalitat es valora, amb l’atorgament d’aquest destacat guardó, el significatiu paper dins el món del cant coral que ha tingut i té el cor palamosí, així com l’espai de socialització i de creació de xarxes intergeneracionals que ha suposat l’activitat de la coral al llarg de tota la seva dilatada història, ja que és un dels principals actors de dinamització de l’activitat cultural del municipi a través de la música.

La Coral el Progrés
La Coral el Progrés és actualment la degana de les entitats culturals a Palamós, fundada l’any 1897.

Durant la seva llarga història ha estat dirigida per diferents músics palamosins de gran prestigi com els mestres: Josep Casanovas, Santiago Bañeras, Ramon Casas, Agustí Salvadó, Martí Camós, Amadeu Cuadrado, Lourdes Valls, Kevin Hepworth i Guillem Batllori. Actualment la direcció és a càrrec de Claudia Soler.

El cor està format per una trentena de cantaires. La Coral El Progrés ofereix repertori molt variat amb cançons tradicionals catalanes i d’altres països, sardanes i també cançons modernes o Gospel.

Aquesta entitat coral palamosina és membre de l’Agrupació Coral de les Comarques de Girona i participa en la roda de concerts de cant coral de la província de Girona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp