La llar d’infants Kumbaià clourà diumenge els actes commemoratius dels seus 50 anys amb un gran fi de festa

La llar d’infants Kumbaià, a Sant Joan, finalitzarà aquest diumenge 30 de setembre, els actes commemoratius que s’han realitzat enguany amb motiu dels seus 50 anys, amb un gran fi de festa, obert a tothom i en especial als exalumnes d’aquest centre.

L’objectiu és el de poder aglutinar el nombre més gran de persones que han estat alumnes de la llar en algun moment d’aquest llarg període de 50 anys, així com les seves familes a les quals la llar d’infants Kumbaià els vol agrair la confiança donada durant tots aquests anys.

Les activitats previstes
El programa festiu de diumenge s’obrirà a les 10:30h amb una missa solemne que tindrà lloc a l’església de Santa Eugènia i que serà oficiada pel Bisbe de Girona, Francesc Pardo, i pel rector de la parròquia, mossèn Pere Narbón.

A partir de migdia els actes se centraran a la plaça de Mn. Gumersind Vilagran amb els parlaments commemoratius, a càrrec de la direcció de Kumbaià i l’alcalde de Palamós, i posteriorment, es durà a terme l’espectacle d’animació infantil amb la formació Jordi Tonietti.

A les 14 h tindrà lloc una arrossada popular a la mateixa plaça de Mn. Gumersind Vilagran. Les persones interessades a participar d’aquest dinar cal que retirin el seu tiquet, al preu de 6 €, a la llar d’infants Kumbaià, la farmàcia Massaneda o bé a l’autoservei Àngela, de Sant Joan.

El fi de festa serà a càrrec de la formació musical The Covers Band, que a partir de les 17 h durà a terme un concert de cloenda amb música per a tota la família i sortejos de regals.

50 anys d’història
Durant aquest any 2018 la llar d’infants Kumbaià ha realitzat diversos actes commemoratius per tal de celebrar el seu 50è aniversari d’activitat educativa i pedagògica. D’aquesta manera a partir del mes de maig s’han organitzat, entre altres, jornada de portes obertes, trobada d’escoletes de bàsquet, masterclass de zumba o gimcana.

La creació de la llar d’infants Kumbaià arrenca l’any 1968 de la mà d’un dels referents socials i culturals de Sant Joan, Mn. Gumersind Vilagran, rector en aquell moment de l’església de Santa Eugènia ubicada en aquest nucli.

Amb la col•laboració d’alguns pares integrats en la Junta Parroquial aquesta llar es va posar en funcionament, i en un primer moment la gestió és a càrrec de dues germanes monges de l’antic Hospital de Palamós. No és fins a l’any 1971 que la responsabilitat de l’equipament passa a l’actual directora, Victòria Displàs.

L’any 1973 la llar amplia fronteres, i a iniciativa de mossèn Gumersind i amb l’acord de la Junta de la Parròquia, es decideix adquirir una furgoneta per poder oferir també els serveis de la llar d’infants als nens de Palamós i rodalia. Aquest minibus escolar va ser conduït per la mateixa directora del Kumbaià que s’organitzava per compaginar totes les seves tasques.

A causa de la gran demanda de les famílies, la furgoneta de seguida va quedar petita i es va oferir aquest servei a l’empresa Crurisa, ja amb servei d’autobusos urbans, que oferia aquest servei conjuntament amb el del Parvulari Montisbel, situat a la zona de Palamós.

Durant aquest mig segle, per aquesta llar han passat moltes educadores i mestres que gràcies a la seva col•laboració i treball han pogut ajudar a la formació educativa de tot un ampli col•lectiu d’infants.

Actualment el grup d’educadores de la llar d’infants Kumbaià està format per una directora i quatre educadores.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat