La Mancomunitat de Palamós, Calonge i Vall-llobrega aprova el projecte per a la construcció de la piscina coberta

La sessió extraordinària de l’Assemblea General de la Mancomunitat de municipis de Palamós, Calonge i Vall-llobrega, ha aprovat inicialment aquest matí (04/04/12) i per unanimitat de totes les forces polítiques representades en aquest òrgan, el projecte executiu de l’obra de construcció de la piscina coberta mancomunada.

Amb aquesta aprovació inicial del projecte executiu, s’obre un període d’al•legacions de trenta dies que si es resolt sense objeccions l’empresa constructora estarà en disposició d’iniciar les obres durant el proper mes de maig. Precisament aquesta empresa constructora ja ha iniciat paral•lelament els tràmits per a sol•licitar la corresponent llicència d’obres així com la resta de tràmits necessaris per a l’inici de la construcció.

El projecte aprovat preveu la ubicació d’aquest complex esportiu que donarà servei a les tres poblacions, a la zona coneguda com Balitrà Est, dins del terme municipal de Calonge i llindant amb Palamós.

El contracte de construcció i gestió de la piscina coberta mancomunada (concessió d’obra pública a 35 anys) és adjudicada a la societat mercantil formada per les empreses: Construccions Caler S.A i Aglomerats Girona S.A; la gestora d’equipaments esportius, Ingest Inversions y Gestión de Centros Fitness S.L.; i l’empresa subministradora de materials esportius, Integral Action Local S.L. Per a realitzar el projecte mancomunat aquestes empreses s’han constituït en la societat limitada Esport i Salut Gavarres.

El projecte de construcció d’aquest equipament té un termini màxim d’execució de 14 mesos amb la qual cosa la piscina coberta estaria en disposició d’obrir-se al servei dels ciutadans i ciutadanes dels tres municipis durant l’estiu de l’any que ve.

COMPLEX ESPORTIU DE MÉS DE 4.000 m2
El projecte bàsic del futur complex esportiu amb piscina coberta, defineix una instal•lació de 4.222 metres quadrats que inclourà una piscina de 25 x 12 m i sis carrers, la piscina auxiliar per wellness, saunes, hidromassatge, així com sales de gimnàstica, de musculació i zona de serveis.

La piscina coberta es construirà en un edifici, de planta soterrada i una en superfície, que minimitza l’impacte visual, adaptant-se al terreny en pendent, així com una orientació cap al sud amb una presència important dels elements de vidre per aprofitar al màxim la llum natural.

El projecte també inclourà la urbanització externa del nou equipament esportiu, amb una superfície de 3.755 metres quadrats on s’inclou l’aparcament, les zones verdes i els accessos.

FINANÇAMENT DEL PROJECTE
Inicialment el cost de construcció de la piscina coberta mancomunada es va marcar en 4.171.000 € que finalment s’han incrementat fins als 4.490.000 € amb les millores aplicades al projecte i que es defineixen en la ampliació i asfaltatge de l’aparcament així com amb la construcció d’una pista d’Skate annexa al complex esportiu de la piscina.

El projecte es finança mitjançant la subvenció de la Generalitat de Catalunya de 797.600 €, una subvenció de la Diputació de Girona per un import de 604.338 €, mentre que l’empresa concessionària de l’obra i la gestió hi aportarà la resta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat