La Mancomunitat de Palamós, Calonge i Vall-llobrega posa la Primera Pedra de la piscina coberta

Les obres de construció de la piscina mancomunada de Palamós, Calonge i Vall-llobrega han començat oficialment aquest matí amb la col•locació de la primera pedra d’aquest equipament. L’alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, l’alcalde de Calonge, Jordi Soler, i l’alcalde de Vall-lobrega, Rufino Guirado, han donat avui el tret de sortida de les obres de la primera piscina coberta mancomunada de Catalunya.

Els tres alcaldes han coincidit en assenyalar la importància d’unir esforços entre tres municipis per tal d’aconseguir fer realitat un projecte ambiciós que ha de donar servei a una població d’uns 30.000 habitants. Les obres de la piscina mancomunada tindran una durada de 14 mesos, de manera que està previst que a finals de l’any vinent aquest equipament pugui entrar en funcionament. Aquest equipament està situat a la zona del Balitrà Est, dins del terme municipal de Calonge i a tocar de Palamós.

El contracte de construcció i gestió de la piscina coberta mancomunada (concessió d’obra pública a 35 anys) és adjudicada a la societat mercantil formada per les empreses: Construccions Caler S.A i Aglomerats Girona S.A; la gestora d’equipaments esportius, Ingest Inversions y Gestión de Centros Fitness S.L.; i l’empresa subministradora de materials esportius, Integral Action Local S.L. Per a realitzar el projecte mancomunat aquestes empreses es van constituir en la societat limitada Esport i Salut Gavarres.

COMPLEX ESPORTIU DE MÉS DE 4.000 m2
El projecte bàsic del futur complex esportiu amb piscina coberta, defineix una instal•lació de 4.222 metres quadrats que inclourà una piscina de 25 x 12 m i sis carrers, la piscina auxiliar per wellness, saunes, hidromassatge, així com sales de gimnàstica, de musculació i zona de serveis.

La piscina coberta es construirà en un edifici, de planta soterrada i una en superfície, que minimitza l’impacte visual, adaptant-se al terreny en pendent, així com una orientació cap al sud amb una presència important dels elements de vidre per aprofitar al màxim la llum natural.

El projecte també inclourà la urbanització externa del nou equipament esportiu, amb una superfície de 3.755 metres quadrats on s’inclou l’aparcament, les zones verdes i els accessos.

FINANÇAMENT DEL PROJECTE
Inicialment el cost de construcció de la piscina coberta mancomunada es va marcar en 4.171.000 € que finalment s’han incrementat fins als 4.490.000 € amb les millores aplicades al projecte i que es defineixen en la ampliació de l’aparcament així com amb la construcció d’una pista d’Skate annexa al complex esportiu de la piscina.

El projecte es finança mitjançant la subvenció de la Generalitat de Catalunya de 797.600 €, una subvenció de la Diputació de Girona per un import de 604.338 €, mentre que l’empresa concessionària de l’obra i la gestió hi aportarà la resta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat