La Marca de Garantia Gamba de Palamós és present al Gastronòmic Fòrum Barcelona 2021

La Marca de Garantia Gamba de Palamós, impulsada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, és present, un any més, al Gastronòmic Fòrum Barcelona, que en la seva edició de 2021 es va iniciar el passat dilluns dia 18 i finalitza avui dimecres 20 d’octubre, al Palau de Firal de Montjuïc.

L’Àrea municipal de Promoció Econòmica i Turisme i la Confraria de Pescadors de Palamós, hi han ubicat un estand conjunt mitjançant el qual es permet la presentació i promoció de la Gamba de Palamós al públic i empreses del país que visiten el Fòrum, i fer-ho conjuntament amb els principals productes alimentaris catalans.

Aquesta acció de promoció s’ha complementat avui amb showcooking de gamba que s’ha dut a terme a l’espai La Cuina, de l’estand de Catalunya, on s’ha fet una demostració de receptes culinàries amb Gamba de Palamós, que han realitzat davant el públic visitant, el xef palamosí Antoni Izquierdo, acompanyat del president de la Confraria de Pescadors de Palamós, Antoni Albalat.

Promoció de la Marca de Garantia Gamba de Palamós
En aquesta ocasió l’objectiu principal de l’acció promocional és el de poder difondre la Marca de Garantia Gamba de Palamós, divulgant les empreses que ja en formen part, així com el treball, accions i objectius que si desenvolupen.

Actualment hi ha prop de 190 empreses i establiments que ja s’han acreditat amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Es tracta de barques d’arrossegament del port palamosí, peixaters, distribuïdors i restaurants de la vila i també d’altres municipis que ja compten amb aquest distintiu, que es va crear l’any 2008 amb l’objectiu de vetllar pel bon ús de la marca Gamba de Palamós, assegurant la qualitat d’aquest producte, la seva promoció, divulgació i prestigi.

Entre els establiments que ja són certificats s’inclouen restaurants del prestigi del Celler de Can Roca, de Girona; el Casamar, de Llafranc; Can Jubany, a Calldetenes; el restaurant Bo.TiC, de Corçà; o bé el restaurant Eth Bistro, de Vielha, en aquest darrer cas, el primer establiment que obté aquest certificat de la província de Lleida.

La Marca de Garantia Gamba de Palamós
Per a poder aconseguir les certificacions que acredita amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós als seus usuaris, les empreses certificades han passat les corresponents auditories, amb diversos controls i valoracions dels tècnics auditors els quals tenen en compte, entre altres, la qualitat en la manipulació, conservació, transport i presentació que fan del producte Gamba de Palamós aquests establiments.

La Comissió Reguladora de la marca Gamba de Palamós mitjançant el Comitè de Certificació procedeix a l’avaluació de les sol•licituds de la marca presentades i dels processos d’auditoria que es realitzaran posteriorment, ratificant finalment la concessió dels certificats i conseqüentment l’autorització per a la utilització de la marca.

Aquesta nova acció de promoció al Gastronòmic Fòrum Barcelona s’emmarca dins del programa d’actuació previst per la Marca de Garantia Gamba de Palamós per aquest any 2021, que té com a objectiu fomentar la qualitat d’aquest producte, potenciant la seva promoció, divulgació i prestigi, ja que es tracta d’un producte propi i un actiu diferencial del municipi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat