La Marxa dels Traginers proposa, un any més, descobrir els racons de la vall de Bell-lloc

El Club Alpí Palamós, amb la col•laboració de les àrees municipals de Medi Ambient i Esports de l’Ajuntament de Palamós, organitza aquest pròxim diumenge 12 de novembre, la catorzena edició de la Marxa dels Traginers a la vall de Bell-lloc, que té com a objectiu realitzar una activitat lúdica i esportiva que permeti descobrir i conèixer els racons d’aquest important espai natural de Palamós.

Amb sortida i arribada a la finca municipal de Can Pere Tià (situada al camí de Bell-lloc al costat de la fàbrica Hutchinson), la marxa s’iniciarà a les 8 h del matí, oferint als participants dos recorreguts. Un de curt de 8 quilòmetres, i un altre de més llarg, amb 16 quilòmetres. Els dos permeten conèixer alguns dels espais més destacats de la vall en l’àmbit mediambiental i patrimonial.

Descobrir la vall de Bell-lloc
La Marxa Popular dels Traginers deu el seu nom a la important activitat del transport de llenya i d’altres productes que durant molts anys es va desenvolupar a la vall de Bell-lloc, veritable eix de comunicació durant segles entre els municipis de Palamós, La Bisbal i Calonge.

Durant aquests 14 anys d’activitat aquesta tradicional marxa popular ha posat de relleu elements o indrets d’alt valor patrimonial i natural de la vall de Bell-lloc.

És el cas de la finca municipal de Can Pere Tià; el molí de Mas Antoniet; la resclosa del molí de Mas Antoniet; l’ermita de Bell-lloc; la font de Bell-lloc; la plaça carbonera; la font del llorer; el molí de Canyadell; o el Pas de l’Aigua; el camí i el dolmen de Montagut; el Castell de Vila-romà; el reposador del revolt gran del castell; la font dels Gossos o bé el forn de Mas Antoniet.

Inscripcions
Les persones interessades a poder participar en la Marxa dels Traginers podran fer les inscripcions el mateix diumenge a partir de les 7 h del matí, o bé de manera anticipada mitjançant el full d’inscripció que es pot trobar al web del club Alpí Palamós (www.inscripcions.cat/traginers2017).

El preu de les inscripcions és de 7 euros si es fan de manera anticipada, i de 8 euros si aquest procés es fa el mateix diumenge. En tots dos casos caldrà sumar-hi 2 euros en concepte de l’assegurança obligatòria de les persones no federades.

La inscripció també inclou l’avituallament durant el recorregut, esmorzar un cop s’arribi a la finca municipal de Can Pere Tià, i l’obsequi de participació que enguany serà una samarreta amb l’estampació del disseny de la catorzena edició de la Marxa dels Traginers.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat