La mestra palamosina Llúcia Plana Cama celebra el seu centenari

Ahir dimecres 24 de novembre, la popular professora palamosina Llúcia Plana Cama, coneguda popularment com la “senyoreta Gafarot”, cognom del seu marit, va celebrar el seu aniversari, arribant als cent anys.

Per aquest motiu, com ja és habitual amb les persones del municipi que celebren el centenari, l’Ajuntament de la vila va felicitar la senyora Plana amb l’obsequi d’un ram de flors, que en nom dels palamosins i les palamosines li varen lliurar l’alcalde, Lluís Puig, acompanyat de la regidora de Gent Gran i Ensenyament, Laura Lafarga.

L’acte també va comptar amb la presència dels directors de les escoles palamosines, La Vila i Vedruna, Lluís Colàs i Mario Mercader, respectivament. En aquests dos centres va exercir professionalment i com a mestre la senyora Plana. Els màxims representants d’aquests dos col•legis també varen obsequiar l’homenatjada amb els respectius llibres que recullen la història d’aquests centres.

La celebració d’aquest destacat aniversari va tenir lloc ahir a la tarda al domicili actual de la senyora Plana, ubicat al barri vell de Palamós, en companyia de la seva família.

Llúcia Plana Cama
Nascuda l’any 1921 a Sant Antoni de Calonge, Llúcia Plana es va llicenciar de mestra el 1945, més tard del previst a causa del període de tres anys de la Guerra Civil, un conflicte bèl•lic que va partir els estudis a molts joves d’aquella època.

A Palamós és molt recordada per part de moltes generacions d’exalumnes de les escoles La Vila i Vedruna. En el cas de l’escola La Vila la “senyoreta Gafarot” i va exercir durant dos cursos escolars: 1947-1948 i 1948-1949.

Pel que fa a l’escola Vedruna la vinculació professional va ser molt més llarga, des de 1965 i fins a la seva jubilació, el 1985, amb un total de 20 anys de docència en aquest centre, on principalment va donar classes a alumnes de primària i en les matèries de matemàtiques, ciències naturals i física.

A banda de Palamós, on va realitzar el període docent més llarg, també va exercir en escoles de municipis com l’Esparra (Riudarenes), Orriols (Bàscara), Calella de Palafrugell, Centenys (Esponellà) o Sant Llorenç de la Muga.

Vídua des de 1966 de Joaquim Gafarot, la senyora Llúcia Plana té una filla, dos nets i tres besnets.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp