La Mostra de l’Havanera Catalana celebra avui la seva 31a edició

Avui, 14 d’agost, a les 22.30 h, el recinte de l’Arbreda de Palamós acollirà un any més, una nova edició de la tradicional i popular Mostra de l’Havanera Catalana.

Habitualment la Mostra de l’havanera Catalana comptava amb la aprtiicpació de quatre grups. L’any passat, per celebrar el 30è aniversari, hi van aprtiicpar cinc grups. Engunay, seguint amb la celebració orgbnaitzada l’any apssat actuaran quatre grups: Norai, Port Bo,Peix Fregit i Bergantí, i també hi haurà la participació de la cantant Neus Mar assolint així els cinc grups participants d’aquesta Mostra.

La palamosina Mostra de l’Havanera es converteix cada any amb un concert d’havanera amb caràcter exclusiu, on la característica més destacada és que les cançons són interpretades únicament en llengua catalana.

L’ARBREDA, EL PALAU DE L’HAVANERA
Per a tots els grups participants, és –així ho han manifestat sovint- un prestigi poder prendre part a la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós, un reconegut concert d’havanera en el qual la nota predominant és el silenci absolut i on les cançons se succeeixen una rere l’altre.

Les condicions d’acústica de l’Arbreda i el silenci que si respira durant les actuacions dels grups d’havanera participants, converteixen la Mostra de l’Havanera en un veritable concert d’aquest estil musical. Aquestes condicions de silenci, han portat als mateixos grups participants al llarg d’aquests anys a batejar l’Arbreda, com el “Palau de l’havanera”.

CARTELL COMMEMORATIU
El cartell utilitza el mateix disseny de l’any passat quan, amb motiu de la celebració del 30è aniversari, el reconegut pintor local i col•laborador de l’organització d’aquest concert, Albert Roca, va elaborar un nou disseny.

L’obra es basa en una aquarel•la que amb el traç característic del reconegut pintor reprodueix la imatge d’un mariner que toca l’acordió vora al mar acompanyat de dues sirenes. Albert Roca aconsegueix un cop més donar l’aire empordanès i mariner al seu dibuix. Aquest treball entra ha formar part de la col•lecció de dibuixos que Albert Roca ha elaborat al llarg de la seva carrera artística, primer per als cartells del Festival de la Cançó Marinera i en aquest darrers anys per a la Mostra de l’Havanera Catalana.

VENDA DE LES ENTRADES
Les entrades per a poder assistir a la 31a edició de la Mostra de l’Havanera es poden adquirir anticipadament a l’Oficina Municipal de Turisme del passeig del Mar (al costat del brollador) tel: 972-600 550 – 600 500. El preu és de 12 € per a les localitats numerades i de 10 € per a les de general.

Les entrades de la Mostra de l’Havanera també es podran adquirir a partir de les 19 h a la taquilla que hi haurà situada al recinte de l’Arbreda de Palamós.

LA HISTÒRIA DE LA MOSTRA
La Mostra de l’Havanera Catalana, tal com la coneixem avui, va sorgir l’any 1978 dins el marc del reconegut “Festival de la Cançó Marinera” de Palamós, i emmarcada en l’anomenada “Mostra de l’Havanera Antiga”. Tres anys després, el 1981, naixia definitivament la “Mostra de l’Havanera Catalana” amb la diferència bàsica de la interpretació, que passa a ser exclusivament en llengua catalana.

Fins el dia d’avui han desfilat per l’escenari de la Mostra els millors i més coneguts grups d’havaneres de tot Catalunya i de les illes Balears. En aquest sentit només cal recordar a intèrprets, autors i compositors de la vàlua del mestre Dabau, el mestre Sirés, o el propi Ortega Monasterio. Precisament el reconegut autor, Josep Lluís Ortega Monasterio, juntament amb els palamosins, Joaquim Simó i Evarist Puig, varen ser els impulsors de la Mostra de l’Havanera Catalana.

La Mostra de l’Havanera Catalana s’ha celebrat sempre en el recinte de l’Arbreda de Palamós, un marc idoni per les seves condicions de sonoritat musical i d’espai a l’aire lliure. Enguany els organitzadors són l’Agrupació Sardanista Costa Brava que agafen el relleu de la comissió que se n’havia fet càrrec fins enguany.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat