La mostra del Llegat Francesc Galí i una jornada de portes obertes als tallers dels artistes plàstics locals, propostes del Dia Internacional de l’Art a Palamós

Palamós se suma a la 10a edició del Dia Internacional de l’Art, amb l’obertura de la mostra del Llegat Francesc Galí i una jornada de portes obertes als tallers dels artistes plàstics palamosins.

El Dia Internacional de l’Art se celebra a comarques gironines a partir de demà 7 i fins el 10 d’abril, amb un conjunt d’activitats que pretenen apropar a la ciutadania la pràctica artística i compartir l’experiència de les diverses activitats, tot aprenent del món artístic.

Amb aquest objectiu divendres 8 d’abril s’obrirà a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Palamós la mostra del Llegat Francesc Galí. Sota el títol “Mar i muntanya” aplega prop d’una desena d’obres artístiques, dels pintors: Josep Sarquella, Manuel Siro, Rafael Romeu, Joan Escoda, Francisco Benavente, Josep Martínez, Maite Llongueras i Alfons Oliver.

Aquesta exposició es podrà veure durant tot un any i en els horaris d’atenció al públic de l’Ajuntament. El compromís d’aquesta mostra artística anual és el de donar a conèixer a la ciutadania el Llegat Francesc Galí, que és propietat municipal i que inclou prop de 200 obres, una selecció de les quals es mostra cada any al públic amb aquesta exposició que coordina l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós.

La segona activitat commemorativa que es durà a terme a Palamós, és la jornada de portes obertes als tallers dels artistes locals, que ha promogut el Cercle Artístic de Palamós i que tindrà lloc el dissabte vinent 9 d’abril, entre 17 i 20 hores.

En aquest cas cinc artistes plàstics palamosins Pere Coll, Martí Colls, Joaquim Comes, Albert Roca i Joan Sarquella, obriran els seus estudis per tal de donar a conèixer de prop les seves obres en el seu espai i de la seva mà.

Per primer cop, els artistes obren les portes dels seus tallers al públic per poder relatar, de primera mà, el seu recorregut, les tècniques, les raons que els porten a desenvolupar la seva obra, etc. Aquesta jornada proposa un viatge pel seu espai creatiu per tal de conèixer una mica més de cadascun d’aquests artistes.

El Dia Internacional de l’Art, declarat per la UNESCO, commemora el naixement de l’artista renaixentista Leonardo da Vinci el 15 d’abril de 1452, amb el propòsit d’acostar les diferents formes de l’expressió artística a la ciutadania.

Al llarg de la celebració d’aquesta efemèride s’organitzen múltiples activitats per una trentena d’entitats vinculades al món de les arts: tallers, exposicions, projeccions, visites guiades, itineraris d’art, concerts, performances, i un llarg etcètera. La iniciativa està promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat