La mostra “Plàstic. genial o pervers. tu com ho veus?” inicia el seu darrer període d’exposició al Museu de la Pesca

La sala d’exposicions temporals del Museu de la Pesca, a Palamós, acull durant aquest estiu la mostra “Plàstic. genial o pervers. tu com ho veus?” mitjançant la qual
es planteja al públic visitant una reflexió sobre els beneficis i perjudicis de l’ús intensiu i extensiu del plàstic en la vida quotidiana del darrer segle. I ho fa com un joc per mitjà de les arts visuals.

Aquesta mostra entra ara en el seu darrer periode d’exposició, restant oberta al públic i amb accés gratuït fins al 3 d’octubre, de dilluns a divendres de 10 a 13:30 h i de 15 a 19 h, i els caps de setmana i festius de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.

L’exposició “Plàstic. genial o pervers. tu com ho veus?” és produïda pel Museu de la Vida Rural, de l’Espluga del Francolí, i té com a principal objectiu generar debat sobre l’ús o abús del plàstic entre la societat i de la cultura material generada al seu voltant. D’aquesta manera la mostra està integrada per objectes, fotografies, vídeos i instal•lacions que permeten aquesta reflexió i que han aportat una vintena d’artistes.

Revolució o contaminació
Des de la invenció de la parkesina el 1862, el plàstic ha revolucionat la vida humana. Un material resistent, econòmic, lleuger, impermeable, aïllant i perdurable. Els avantatges del plàstic en àmbits com el social, el tecnològic i, sobretot, el mèdic, són inqüestionables.

Però el plàstic s’ha convertit també en una de les principals amenaces per a l’ecosistema marí. La major part del plàstic no desapareix, sinó que es va descomponent en micropartícules que afecten a tota la cadena alimentària fins a arribar als humans.

Visita guiada a l’exposició
El Museu de la Pesca ha previst poder realitzar una visita guiada a l’exposició el dia 25 de setembre, i a partir de les 17 h.

Aquesta activitat també és d’accés gratuït, però amb aforament limitat, per a la qual cal reservar entrada a: tickets.museudelapesca.org, o bé presencialment al Museu de la Pesca (port pesquer de Palamós).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat