La nova estació d’autobusos de Palamós rep llum verd a la seva ubicació

Palamós segueix treballant per a la consolidació del projecte que permetrà la construcció d’una nova estació d’autobusos al municipi. Precisament la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona realitzada ahir dilluns 1 de febrer, a les 12 h, va aprovar la ubicació d’aquesta infraestructura en uns terrenys de prop de 2.600m2 situats en el nou àmbit de creixement i desenvolupament urbanístic del municipi, concretament entre les zones del Pla de Nau i l’Eixample.

La sessió telemàtica de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, que va comptar amb la participació de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, va ratificar la modificació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal, que ja havia aprovat el Ple municipal i on es preveia la reserva dels terrenys per a la futura estació d’autobusos.

Un cop aconseguit aquest important tràmit administratiu l’Ajuntament de Palamós inclourà a l’ordre del dia del proper Ple municipal, el tràmit urbanístic que ha de permetre establir l’ocupació anticipada dels terrenys que possibilita la construcció del nou equipament sense la necessitat de comptar amb el desenvolupament urbanístic previ d’aquest sector.

Posteriorment l’Ajuntament de Palamós ja podrà posar a disposició de la Generalitat els terrenys per a la construcció de l’estació d’autobusos, que es podria iniciar a principis de l’any vinent.

La nova estació d’autobusos de Palamós
Aquest equipament se situarà en uns terrenys d’uns 2.600 m2 que hi ha en el nou sector de creixement i desenvolupament urbanístic del municipi, concretament entre les zones del Pla de Nau i l’Eixample, en l’àmbit de Sant Joan.

La nova estació d’autobusos se situarà en un espai amb molt bona connexió amb vials tan principals del municipi com el carrer d’Enric Vincke o l’avinguda de Catalunya, i permetrà també un àgil enllaç d’entrada i sortida amb l’autovia C-31, alliberant el centre del municipi del pas d’aquests vehicles.

Aquesta estació es dotarà amb un edifici principal on s’ubicaran les taquilles de venda de bitllets i els serveis, a banda de la marquesina amb les diverses andanes i la zona de maniobra dels autobusos.

El projecte ha de permetre resoldre de manera definitiva la problemàtica actual d’aquest servei que, amb parada davant la plaça de Catalunya, cada cop té més difícil la còmoda mobilitat dels autobusos.

La Generalitat de Catalunya ja ha previst un pressupost de 2.400.000 euros per al desenvolupament del projecte de l’estació d’autobusos de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat