La nova mostra del llegat pictòric Francesc Galí es dedica als valors essencials en temps de pandèmia

Avui divendres, 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, s’ha obert a la sala d’actes de l’Ajuntament de Palamós una nova mostra del fons pictòric Francesc Galí, que organitzada per l’Àrea municipal de Cultura es dedica en aquesta ocasió als valors que són essencials en el Llegat Francesc Galí i que perfectament es poden vincular als que esperonen la societat en un temps de pandèmia com l’actual.

L’exposició es compon d’un total de vuit quadres que inspiren paraules o conceptes que es converteixen en valors per a una societat afectada per la crisi sanitària, i que a la vegada són representatius d’aquest destacat fons municipal d’art.

Paraules com: “Confia”, en els amics; “Estima”, amb la cura dels que ens envolten; “Agraeix”, a l’entorn natural i als productes que se’n generen; o “Reflexiona”, vivint cada moment; formen part d’aquest recull de conceptes essencials expressats mitjançant l’art.

Aquesta proposta artística inclou quadres de diversos estils, amb artistes de la categoria d’Amadeu Casals, Carme Sentís, Joan Carles Roca, M. Ángeles Armas o Manuel Alcalà. Cadascuna de les obres s’acompanya d’una cartel•la explicativa, així com d’un codi QR on el públic visitant es pot descarregar el fulletó de l’exposició. La mostra pictòrica del fons Galí es podrà veure, amb control d’accés i aforament limitat, fins al mes d’abril de l’any vinent.

El Llegat Francesc Galí està format per una col•lecció global de prop de dues-centes obres entre pintures, dibuixos, escultures, esmalts i tapissos, que formen part d’aquest fons municipal d’art, que es va crear fruit de la sensibilitat del crític d’art Francesc Galí, el qual el va llegar a l’Ajuntament de Palamós que el preserva, exhibeix i dinamitza.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat