La Palamós Lan Party 2017 s’inicia aquest dimecres a la nau dels 50 metres amb noves activitats

Aquest dimecres 6 de setembre ha començat una nova edició de la Palamós Lan Party, la fira tecnològica de Palamós que oferirà fins dissabte activitats per endinsar-se en el món digital, de les tecnologies i dels videojocs.

De 10 a 21h des d’aquest dimecres i fins dissabte els amants del món tecnològic es trobaran a la Nau dels 50 metres de Palamós, ubicada a la plaça del Suro, per gaudir d’aquesta activitat organitzda per l’entitat Palamós Tecnofan i pel Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós.

Enguany destaquen els pilars d’ensenyament, recerca i innovació a la Lan Party que agafa força amb una àmplia oferta de conferències, tallers i amb la col•laboració d’Innova Didàctica, una empresa d’Olot, que organitzarà activitats formatives vinculades al món de la tecnologia, totalment gratuïtes.

Quatre zones diferenciades
A la nau dels 50 metres l’organització ha previst quatre grans espais: la zona Lan, la zona de campionats, la zona de tallers i conferències i la zona del Museu Retro. La zona Lan és un dels tradicionals atractius d’aquest tipus d’acte i on els participants podran trobar taules, cadires i connexions Ethernet per poder jugar en xarxa de manera gratuïta.

A la zona de campionats s’organitzaran quatre grans tornejos en línia: un de League of Legends, un de Counter Strike: Global Offensive, un de Hearthstone i un altre de FIFA17. Amb una inscripció prèvia, els participants d’aquests tornejos tindran la possibilitat d’aconseguir fins a 2500 euros en premis repartits per als primers i segons classificats de cada categoria.

La zona de cursos, tallers i conferències és un espai gratuït destinat a potenciar la vessant formativa i educativa del món tecnològic amb la participació de destacats experts. Es farà un curs del programa informàtic Scratch, una conferència sobre la Innovació a les aules 2.0 o un taller de robòtica i drons, entre altres.

La quarta zona que destaca també a la Lan Party és l’apartat destinat a l’anomenat Museu Retro, en el qual s’hi podran trobar una mostra de diverses màquines Arcade restaurades o fetes per l’entitat Palamós Tecnofan amb les que els usuaris podran jugar i recordar aquests videojocs tan populars als anys vuitanta, com el “come-cocos” o els “marcians”. També hi ha un espai dedicat al joc dels més petits.

Recollida solidària de joguines
L’Associació StarProps, vinculada al món d’Star Wars, serà aquest dissabte 9 de setembre a la Lan Party fent una recollida solidària de joguines pels nens i nenes que es troben hospitalitzats amb ingressos de llarga durada. A banda, l’entitat portarà alguns dels personatges d’Star Wars més representatius a la nau dels 50 metres perquè tothom qui vulgui pugui fer-se fotografies amb ells.

Servei de bar i Food trucks
Enguany la Palamós Lan Party ofereix un servei de bar a l’interior de la nau dels 50 metres i dues Food trucks a l’exterior perquè els participants puguin menjar o beure alguna cosa sense haver-se de moure de la zona.

Seguiment per streaming
Una altra de les novetats d’aquesta edició de la Lan Party és que els tornejos diaris es podran seguir en directe per internet, via streaming. L’emissora local Ràdio Palamós tindrà un espai des d’on es faran les emissions de vídeo en directe i amb les que es podrà seguir tota l’actualitat de l’esdeveniment.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp