La palamosina Maria Cambil representa a La Gorga la seva obra teatral “Anomalía y Excepción”

Demà dissabte 21 de gener, la Sala Petita del Teatre La Gorga acollirà, a partir de les 20:30 h, la representació de l’obra “Anomalía y Excepción”, de la palamosina Maria Cambil.

Aquesta jove creadora escènica, ha escrit, dirigeix i interpreta aquesta obra, que compta també amb la participació de l’actriu Clàudia Ferrer i l’actor Carles Vidal.

“Anomalía y Excepción” esdevé una reflexió sobre els límits de les relacions familiars, i la influència que té sobre les persones la religió, l’amor, la sexualitat o la pròpia identitat.

La protagonista de l’obra, la Maria, necessita entendre per què la seva vida ha arribat al punt on està ara i utilitza l’escenari per posar paraules als seus pensaments. Amb l’ajut dels altres dos actors, ens explica records de la seva infància i adolescència on apareixen la seva mare i el seu profund amor cap a ella, el seu pare, creador de la història que dona títol de la peça, i la seva germana Anna i l’abisme que les separa.

Les entrades per a poder assistir a aquesta representació es poden adquirir al web: lagorga.cat. El preu de les localitats és de 15 euros pel públic en general, i 12 per a la reduïda.

Maria Cambil de Tena és una jove palamosina que s’està obrint camí en el món del teatre professional. Ha treballat en el teatre com a actriu, dramaturga, directora, ajudant de direcció, productora i educadora. Va estudiar Arts Escèniques a l’Escola Universitària ERAM i s’ha especialitzat en docència teatral.

Com a intèrpret ha actuat a “Anomalía y Excepción” (2021–2022); ha interpretat un dels personatges principals “Al llindar de l’oblit” d’Eironeia Produccions (2021) dirigida per Joan Solana. Actualment com actriu treballa amb la cia. La Nave amb espectacles de teatre social per a joves d’arreu de la província de Girona.

Maria Cambil també té experiència com a actriu de cinema, protagonitzant “Punto y Coma” (2018) (dir. Judith Carmona), guanyador del premi millor videocreació a la V Biennal Internacional Dona i Cinema; ha participat en un capítol de la mini sèrie “Nubes de Azúcar” (2020) (prod. El Terrat i dir. David Ruiz Juanola); ha participat un curtmetratge sobre la reconnexió amb la natura, a “Brot” (2021) Neus Pagès i Alba Angulo; a “La prova” (2020) (dir. Terenci Coromina i Maria Pau Pigem); i ha protagonitzat “Abreacció” (2019) (dir. David Alzina i Petra Vilanova), guardonat com a millor teaser a l’ERAM Presenta 2019.

Ha escrit, dirigit i produït “Anomalía y Excepción” (2021) que va estar programada al Festival Zeta 2022, hi ha dirigit i produït “Mujeres de paja” (2022), de Fran Puche,

Actualment està adaptant en format de monòleg la novel·la “Un, ningú i cent mil” de Luigi Pirandello, el qual interpretarà i també en porta a terme la producció, amb col·laboració amb Edicions de la Ela Geminada i el suport de The Eleven House.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Cultura

25/07/2024

Relacionades per entitat