La pastisseria Collboni és distingida en els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris

El passat dimecres, 17 de novembre, la reconeguda pastisseria palamosina Collboni, amb 133 anys d’història, va ser distingida en la 21a edició dels Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris, un acte que presideix el president de la Generalitat de Catalunya i que convoca anualment el Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda.

Per aquest motiu, i en nom del municipi, l’alcalde de Palamós Lluís Puig i el president de l’entitat comercial local Fecortur, Antoni Bachiller, han visitat aquest matí l’establiment, situat al carrer Major, per felicitar als propietaris i treballadors, i lliurant-los, respectivament, una placa commemorativa i un ram de flors. Aquest acte també ha comptat amb la presència de la regidora de Turisme, Núria Botellé.

La pastisseria Collboni, en actiu des de 1888, va rebre la distinció a Establiment Comercial Centenari juntament amb vuit comerços més de Catalunya. Tots aquests guardons corresponien però a l’edició dels premis de 2019, que no es va poder celebrar aquell any a causa de la Covid.

En total enguany s’han atorgat 33 distincions corresponents a dues edicions, 2019 i 2020. Concretament són 24 lliurats a comerços i mercats municipals centenaris per la seva trajectòria de cent o més anys de servei al comerç i 9 a establiments comercials i mercats amb cent-cinquanta o més d’història.

Entre els premiats destaquen també el Mercat de la Boqueria, que va obrir el 1840, l’Adrogueria-Celler Porta Comerç, de Montblanc, fundada el 1800, o la Farmàcia Alsius, de Banyoles, que es remunta al 1760 i que, amb 261 anys d’existència, és el comerç més antic guardonat enguany.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp