La platja de Castell, a Palamós, esdevé plató del rodatge de la pel•lícula “El cafè de la Marina”

Aquest matí (24/03/14) s’ha iniciat el rodatge de la pel•lícula “El cafè de la Marina” a la platja de Castell, a Palamós, que durant tota aquesta setmana i fins divendres 28 de març, es converteix en el plató d’aquest film que és previst que es pugui emetre, i de moment sense data d’estrena, per Televisió de Catalunya i per Televisió Espanyola.

En aquesta ocasió les antigues barraques situades a la platja de Castell i que es van convertir en la dècada dels anys 50 en estudi del pintor Josep M. Sert, han estat escollides per a reproduir la vida del cafè on té lloc bona part de l’acció d’aquesta pel•lícula basada en la coneguda obra teatral de Josep M. de Segarra.

El film és dirigit per Sílvia Munt, i entre els actors protagonistes compta amb Marina Salas (Tengo ganas de ti, i la sèrie tv El barco), Pablo Derqui (Isabel, Los ojos de Julia), Miquel Gelabert, Marina Comas, Rosa Vila, Pep Cruz i Oriol Vila, entre d’altres.

Col•laboració del Museu de la Pesca
El Museu de la Pesca, a Palamós, ha aportat material divers per a la realització de la pel•lícula, entre estris de pesca i dues embarcacions, que reprodueixen l’ambient mariner i l’ofici de pescador de principis del segle XX. A principis d’aquest mes de març l’empresa productora del film també va realitzar al municipi un càsting amb persones de totes les edats per trobar els figurants necessaris per al rodatge de la pel•lícula.

“El cafè de la Marina” és produïda per Oberon Cinematogràfica, Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola, amb la col•laboració de l’ICEC, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Palamós, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, el Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i la Catalunya Film Comission.

La pel•lícula “Ismael” també es va rodar a Palamós
Ara fa un any, Palamós ja va acollir la filmació de la pel•lícula “Ismael” dirigida per l’argentí Marcelo Piñeyro i protagonitzada pels populars actors espanyols Mario Casas i Belén Rueda.

En aquella ocasió el “Mas Juny”, ubicat entre la platja de Castell i S’Alguer, o cala Estreta, van ser alguns dels espais protagonistes del litoral palamosí utilitzats com a plató d’aquest film que es va estrenar als cinemes el desembre passat.

“El cafè de la Marina”
L’obra de Josep M. de Segarra “El cafè de la Marina” basa el seu argument en la vida del cafè d’un poble pescador a principis del segle XX. En aquest context l’imminent casament de la Rosa, la filla petita del cafè, anima aparentment la parròquia, però sota aquesta alegria, el drama de la Caterina, la germana gran, esquitxa i pertorba les ànimes “benintencionades” del poble.

La moral imperant de l’època condemna amb brutalitat la noia del Cafè de la Marina i no perdona la seva falta; ser prenyada i abandonada per un miserable. La Caterina, forçada pel seu pare, ha hagut d’avortar.

Una història d’amor però, amagada als ulls del poble, anirà creixent fins a esclatar davant de tothom. El Claudi, un pescador tímid, solitari i bevedor, estima en silenci la Caterina. Però entre ells s’interposen els prejudicis i un candidat inesperat: un senyor de Banyuls gran i amb diners, que aliè a la història, té la intenció de casar-se amb la Caterina. Ella però, només sent indiferència i fàstic pel pretendent, que acabarà tirant-se enrere quan el poble li expliqui el passat de la seva futura promesa.

Davant d’aquesta última derrota el pare de la Caterina creu que el futur de la seva filla i el del cafè estan irremeiablement condemnats; però sortosament el nostre solitari pescador, contagiat també per la fortalesa de la seva estimada, acabarà superant les seves pors i declarant-se amb valentia a la Caterina.

El Claudi i la Caterina, dos éssers aparentment condemnats, trobaran les forces per enfrontar-se a tot un poble i estimar-se, superant tots els impediments de la moralitat viciada del poble.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat