La platja de La Fosca acull l’acte de lliurament de les Banderes Blaves a les zones de bany catalanes distingides amb aquest guardó

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, acompanyada per l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), José Palacios, han lliurat avui el guardó de la Bandera Blava a 41 municipis costaners catalans que enguany compten amb un total de 94 platges guardonades amb aquest destacat distintiu.

L’acte ha tingut lloc a la platja de La Fosca, concretament en el tram de Sant Esteve, un espai litoral emblemàtic de la costa palamosina que ha estat escollit enguany per acollir els alcaldes i alcaldesses, així com els representants de les administracions locals catalanes que compten amb zones de bany que han estat distingides amb Bandera Blava, mitjançant la qual es reconeix internacionalment la qualitat i serveis de les platges.

Es tracta d’un total de 41 municipis costaners catalans que enguany compten amb un global de 94 platges guardonades. 27 d’aquestes platges corresponen a la demarcació de Girona (12 municipis), 31 a Barcelona (14 municipis), 26 a Tarragona (10 municipis) i 10 a les Terres de l’Ebre (5 municipis).

Pel que fa a Palamós, i com ja s’ha produït en els darrers anys, la platja de La Fosca, i el port esportiu Club Nàutic Costa Brava, han estat distingits enguany amb la Bandera Blava, en reconeixement a la seva qualitat en aspectes de neteja, seguretat i gestió ambiental.

En el parlament que ha realitzat l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, durant aquest acte, ha fet referència a “la destacada feina que realitzen els pobles i ciutats litorals de Catalunya, mitjançant la qual es té cura dia a dia dels espais litorals, per tal que aquests es converteixin en una icona del patrimoni mediambiental d’aquestes viles”.

En aquest sentit, ha posat com a exemple els projectes de restauració, integració paisatgística i ordenació que l’Ajuntament de Palamós ha executat a la plana i el paratge de Castell; o bé la restauració i millora que s’ha dut a terme de la principal secció del camí de ronda de Palamós, que passa pels principals punts del litoral, en un recorregut de 3,5 Km, més accessible, més còmode i atractiu, i que també ha permès restaurar i preservar els hàbitats naturals d’aquest entorn.

Manteniment i millores a les platges del municipi
L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, mitjançant els operaris de la Brigada Municipal, du a terme les tasques de manteniment i neteja de les platges i cales de tot el municipi.

Aquest és un procés que l’Ajuntament duu a terme, cada any, al litoral palamosí després de l’època de temporals de l’hivern, amb l’objectiu de deixar-lo en òptimes condicions de cara a l’inici de la primavera.

Pel que fa a les platges es realitzen millores en la seva planimetria netejant-les dels materials aportats pels temporals de l’hivern. Un cop enllestits aquests treballs i, en previsió del període d’estiu, l’Àrea de Medi Ambient instal•la a les platges papereres, rampes d’accés i dutxes.

L’Ajuntament de Palamós també estableix amb l’empresa concessionària del servei de neteja i recollida d’escombraries, els períodes de neteja de totes les platges, per a garantir-ne les millors condicions.

A banda d’aquest procés de manteniment i neteja de les platges i cales, l’Àrea de Medi Ambient segueix aplicant al litoral del municipi i el seu entorn, millores en referència a la senyalització, conservació, serveis, neteja, dispositius d’higiene, accessos, mesures de seguretat, etc.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat